0

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Szklanki
Płatki owsiane
50 Gramów
Daktyle
375 Mililitrów
Mleko migdałowe
2 Łyżki
Masło orzechowe
1 Sztuka
jaja kurze całe
400 Gramów
Wiśnie mrożone
150 Gramów
maliny
120 Mililitrów
jogurt kokosowy
1 Pęczek
Świeża mięta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wyjmij pestki z daktyli. Do miski dodaj mleko, masło orzechowe oraz jajko. Zblenduj na gładki płyn. Dodaj kakao i wymieszaj dokładnie.
  2. Wsyp płatki owsiane, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
  3. W tym czasie na dno formy wysyp mrożone wiśnie. Przełóż masę owsianą.
  4. Włóż do piekarnika i piecz przez około 30 minut w 180ºC. Przed podaniem dodaj jogurt kokosowy oraz świeże maliny.

Opis

Pyszna owsianka bez cukru. Propozycja podania z kakao jest pożywnym śniadaniem, jak i deserem. Przepis na tą kakaową owsiankę jest prosty i szybki, a z dodatkiem świeżych malin i jogurtem kokosowym smak jest obłędny!

Podobne przepisy

Shake kakaowo-bananowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Shake kakaowo-bananowy

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Kakaowe musli

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowe musli

Zdrowe brownie z malinami

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Zdrowe brownie z malinami

Muffinki sernikobrownie z malinami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki sernikobrownie z malinami

Aksamitny sernik z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Aksamitny sernik z musem malinowym

Kakaowy „sernik” jaglany

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowy „sernik” jaglany

Koktajl brownie z kakao, awokado, mlekiem migdałowym, ner...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Koktajl brownie z kakao, awokado, mlekiem migdałowym, nerkowcami, cynamonem i chia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!