Pieczona kakaowa owsianka

decomorreno
Pieczona kakaowa owsianka

0

4 / 2

Pyszna owsianka bez cukru. Propozycja podania z kakao jest pożywnym śniadaniem, jak i deserem. Przepis na tą kakaową owsiankę jest prosty i szybki, a z dodatkiem świeżych malin i jogurtem kokosowym smak jest obłędny!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szkl. płatki owsiane

50 g daktyle

375 mleko migdałowe

2 łyżka masło orzechowe

1 szt. jaja kurze całe

0.50 szkl. kakao decomorreno

400 g wiśnie mrożone

150 g maliny

120 jogurt kokosowy

1 pęcz. świeża mięta

Przygotowanie


1

Wyjmij pestki z daktyli. Do miski dodaj mleko, masło orzechowe oraz jajko. Zblenduj na gładki płyn. Dodaj kakao i wymieszaj dokładnie.

2

Wsyp płatki owsiane, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

3

W tym czasie na dno formy wysyp mrożone wiśnie. Przełóż masę owsianą.

4

Włóż do piekarnika i piecz przez około 30 minut w 180ºC. Przed podaniem dodaj jogurt kokosowy oraz świeże maliny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

339

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły