Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975246932.jpeg&w=3840&q=75)
Pappardelle to świetny dodatek do wielu smacznych dań. Jednym z nich jest pieczona dynia z marchwi wśród przepysznego, włoskiego makaronu. Szukasz nowoczesnych przepisów na obiad? To jeden z nich.
0
0 / 0
Pappardelle to świetny dodatek do wielu smacznych dań. Jednym z nich jest pieczona dynia z marchwi wśród przepysznego, włoskiego makaronu. Szukasz nowoczesnych przepisów na obiad? To jeden z nich.
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron lubella pappardelle
1 szt. dynia
2 szt. marchew
6 szt. suszone pomidory w zalewie
200 g ricotta
1 szt. pierś z indyka
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
3 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Dynię i marchew obieramy. Kroimy je na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Polewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.
Pierś indyka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy indyka, aż uzyska złoty kolor.
Ugotowany makaron przekładamy do dużej miski. Dodajemy upieczone warzywa i ricottę.
Delikatnie mieszamy, a następnie łączymy z posiekanymi pomidorami suszonymi i indykiem.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.