0

Składniki

300 Gramów
makaron Lubella Pappardelle
1 Sztuka
Dynia
2 Sztuki
marchew
6 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
200 Gramów
Ricotta
1 Sztuka
Pierś z indyka
1 Gałązka
rozmaryn
2 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
3 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  2. Dynię i marchew obieramy. Kroimy je na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Polewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.
  4. Pierś indyka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy indyka, aż uzyska złoty kolor.
  6. Ugotowany makaron przekładamy do dużej miski. Dodajemy upieczone warzywa i ricottę.
  7. Delikatnie mieszamy, a następnie łączymy z posiekanymi pomidorami suszonymi i indykiem.
  8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Pappardelle z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pappardelle z krewetkami

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!