Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

lubella
Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pappardelle to świetny dodatek do wielu smacznych dań. Jednym z nich jest pieczona dynia z marchwi wśród przepysznego, włoskiego makaronu. Szukasz nowoczesnych przepisów na obiad? To jeden z nich.

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella pappardelle

1 szt. dynia

2 szt. marchew

6 szt. suszone pomidory w zalewie

200 g ricotta

1 szt. pierś z indyka

2 łyżka oliwa z oliwek

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

3 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Dynię i marchew obieramy. Kroimy je na mniejsze kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Polewamy oliwą z oliwek. Doprawiamy solą, pieprzem i świeżym rozmarynem.

Pierś indyka kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy indyka, aż uzyska złoty kolor.

Ugotowany makaron przekładamy do dużej miski. Dodajemy upieczone warzywa i ricottę.

Delikatnie mieszamy, a następnie łączymy z posiekanymi pomidorami suszonymi i indykiem.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

794

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły