Pieczona dynia

m7
Pieczona dynia

0

0 / 0

Dynia to jesienny dar natury. Ma bardzo zdrowe pestki, a z miąższu można przyrządzać zupy, potrawy, konfitury i marynaty.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg dynia

0.50 łyżecz. cynamon

4 szkl. mleko

4 szt. jaja kurze całe

4 łyżka masło

20 dag. cukier

10 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Dynię obrać, oczyścić, pokroić i ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem.

2

Jajka ubić z cukrem i stopniowo wlewać do nich ciepłe mleko.

3

Zalać dynię masą i piec w 180 C przez 35 min.

4

Przed podaniem posypać cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

482

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

68

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły