Pieczona dynia
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczona dynia](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975410903.jpeg&w=3840&q=75)
Dynia to jesienny dar natury. Ma bardzo zdrowe pestki, a z miąższu można przyrządzać zupy, potrawy, konfitury i marynaty.
0
0 / 0
Dynia to jesienny dar natury. Ma bardzo zdrowe pestki, a z miąższu można przyrządzać zupy, potrawy, konfitury i marynaty.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg dynia
0.50 łyżecz. cynamon
4 szkl. mleko
4 szt. jaja kurze całe
4 łyżka masło
20 dag. cukier
10 dag. cukier puder
Przygotowanie
1
Dynię obrać, oczyścić, pokroić i ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem.
2
Jajka ubić z cukrem i stopniowo wlewać do nich ciepłe mleko.
3
Zalać dynię masą i piec w 180 C przez 35 min.
4
Przed podaniem posypać cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.