Pieczona cukinia z fetą
kontakt_1
Jeśli lubisz delikatne, ale jednocześnie wyraziste smaki, koniecznie spróbuj pieczonej cukinii z fetą. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają lekkiego i smacznego dania. Przepis jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu i zaserwujesz go w mniej niż godzinę. Sprawdzi się zarówno jako wiosenny obiad rodzinny, jak i smaczna przystawka na wyjątkowe okazje. Pieczona cukinia z fetą to doskonały wybór dla miłośników wegetariańskiej kuchni oraz tych, którzy chcą w prosty sposób wzbogacić swoje menu w nowe kombinacje smakowe.
0
0 / 0
Jeśli lubisz delikatne, ale jednocześnie wyraziste smaki, koniecznie spróbuj pieczonej cukinii z fetą. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają lekkiego i smacznego dania. Przepis jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu i zaserwujesz go w mniej niż godzinę. Sprawdzi się zarówno jako wiosenny obiad rodzinny, jak i smaczna przystawka na wyjątkowe okazje. Pieczona cukinia z fetą to doskonały wybór dla miłośników wegetariańskiej kuchni oraz tych, którzy chcą w prosty sposób wzbogacić swoje menu w nowe kombinacje smakowe.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szt. cukinia
200 g ser feta
4 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. mielony pieprz
1 łyżecz. suszone oregano
Przygotowanie
Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Następnie za pomocą łyżki usuwamy z niej gniazda nasienne.
Tak oczyszczoną cukinię skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy pieprzem.
Ser feta kroimy w kostkę, a bazylię drobno siekamy.
Następnie cukinię wykładamy fetą , doprawiamy przyprawami i pieczemy ją w rozgrzanym piekarniku w 190 stopniach przez około 25 min.