Pieczona cukinia z fetą

kontakt_1
Pieczona cukinia z fetą

0

0 / 0

Jeśli lubisz delikatne, ale jednocześnie wyraziste smaki, koniecznie spróbuj pieczonej cukinii z fetą. To idealna propozycja dla tych, którzy szukają lekkiego i smacznego dania. Przepis jest wyjątkowo łatwy w przygotowaniu i zaserwujesz go w mniej niż godzinę. Sprawdzi się zarówno jako wiosenny obiad rodzinny, jak i smaczna przystawka na wyjątkowe okazje. Pieczona cukinia z fetą to doskonały wybór dla miłośników wegetariańskiej kuchni oraz tych, którzy chcą w prosty sposób wzbogacić swoje menu w nowe kombinacje smakowe.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szt. cukinia

200 g ser feta

4 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. mielony pieprz

1 łyżecz. suszone oregano

Przygotowanie


1

Cukinię dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Następnie za pomocą łyżki usuwamy z niej gniazda nasienne.

2

Tak oczyszczoną cukinię skrapiamy oliwą z oliwek i doprawiamy pieprzem.

3

Ser feta kroimy w kostkę, a bazylię drobno siekamy.

4

Następnie cukinię wykładamy fetą , doprawiamy przyprawami i pieczemy ją w rozgrzanym piekarniku w 190 stopniach przez około 25 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły