Pieczeń z ketchupem
m7
ze zrumienioną skórką
1
0 / 0
ze zrumienioną skórką
8
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1.50 kg szynka wieprzowa
1 łyżecz. pieprz
2 łyżka sól
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
3 łyżka olej
2 łyżka przyprawa do dań z grilla
1 łyżka bazylia
1 łyżka zioła
Przygotowanie
1
Mięso myjemy, osuszamy nacieramy solą i pieprzem. Olej mieszamy z ketchupem i pozostałymi ziołami. Tak powstałym sosem dobrze nacieramy mięso.
2
Wkładamy do rękawa do pieczenia i na 2-3 h do lodówki. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem około 70 minut.