Pieczeń z ketchupem

m7
Pieczeń z ketchupem

1

0 / 0

ze zrumienioną skórką

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 kg szynka wieprzowa

1 łyżeczka pieprz

2 łyżka sól

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

3 łyżka olej

2 łyżka przyprawa do dań z grilla

1 łyżka bazylia

1 łyżka zioła

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy solą i pieprzem. Olej mieszamy z ketchupem i pozostałymi ziołami. Tak powstałym sosem dobrze nacieramy mięso.

2

Wkładamy do rękawa do pieczenia i na 2-3 h do lodówki. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem około 70 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły