Pieczeń z ketchupem

m7
Pieczeń z ketchupem

1

0 / 0

ze zrumienioną skórką

8

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1.50 kg szynka wieprzowa

1 łyżecz. pieprz

2 łyżka sól

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

3 łyżka olej

2 łyżka przyprawa do dań z grilla

1 łyżka bazylia

1 łyżka zioła

Przygotowanie


1

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy solą i pieprzem. Olej mieszamy z ketchupem i pozostałymi ziołami. Tak powstałym sosem dobrze nacieramy mięso.

2

Wkładamy do rękawa do pieczenia i na 2-3 h do lodówki. Pieczemy w 170 stopniach z termoobiegiem około 70 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły