Pieczeń z jajkiem
m7
Pieczeń z jajkiem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
275
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczeń z jajkiem
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kg mięso mielone wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
4 szt. jajko
1 łyżka pomidory suszone
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Mięso doprawiamy, dodajemy 1 surowe jajko i około 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy. Na blasze układamy mięso, a na środku kładziemy obok siebie ugotowane jajka. Zawijamy mięso tak aby zakryć jajka. Posypujemy bułką tartą. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C około 50 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
275
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.