Pieczeń z jajkiem

m7
Pieczeń z jajkiem

0

0 / 0

Pieczeń z jajkiem

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg mięso mielone wieprzowe

1 szczyp. sól, pieprz

4 szt. jajko

1 łyżka pomidory suszone

0.50 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Mięso doprawiamy, dodajemy 1 surowe jajko i około 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy. Na blasze układamy mięso, a na środku kładziemy obok siebie ugotowane jajka. Zawijamy mięso tak aby zakryć jajka. Posypujemy bułką tartą. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C około 50 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

275

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły