Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli

m7
Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli

0

0 / 0

Pyszna pieczeń z mielonego

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wołowe

1 szcz. sól, pieprz

50 g boczek

3 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. bułka

3 szt. jajko

1 szt. papryczka chili

1 łyżka musztarda

2 łyżka nać pietruszki

3 łyżka bułka tarta

1 łyżka bazylia

1 łyżka sos sojowy

Przygotowanie


1

Bułke namoczyc w wodzie. Drobno pokroic cebule, czosnek i boczek. Mięso wymieszac z cebulą, czosnkiem, boczkiem, ziołami, musztardą, pieprzem, papryczką. Odcisnac bułke i dodac do masy. Wymieszac. Jajka wbic do miseczki i rozbełtac. Dodac do miesa i wymieszac na jadnolitą masę. Jesli masa jest zbyt rzadka dodac stopniowo bułke tartą tyle zeby sie odpowiednio zagęściła. Piekarnik nagrzac do 200st. Mase włozyc do keksówki wyłozonej folią aluminiowa. Wyrównac powierzchnię. Włozyć do peiaknrika na 50-60 minut Wierzch posypac tymiankiem i chilli. Na cieplo pyszne

2

miesko ale źle sie kroi za to jak ostygnie jest jeszcze lepsze i ma bardzo dobrą zwartą konsytencje do krojenia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły