Pieczeń rzymska z tymiankiem i chilli
m7
Pyszna pieczeń z mielonego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
350
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna pieczeń z mielonego
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wołowe
1 szczyp. sól, pieprz
50 g boczek
3 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. bułka
3 szt. jajko
1 szt. papryczka chili
1 łyżka musztarda
2 łyżka nać pietruszki
3 łyżka bułka tarta
1 łyżka bazylia
1 łyżka sos sojowy
Przygotowanie
Bułke namoczyc w wodzie. Drobno pokroic cebule, czosnek i boczek. Mięso wymieszac z cebulą, czosnkiem, boczkiem, ziołami, musztardą, pieprzem, papryczką. Odcisnac bułke i dodac do masy. Wymieszac. Jajka wbic do miseczki i rozbełtac. Dodac do miesa i wymieszac na jadnolitą masę. Jesli masa jest zbyt rzadka dodac stopniowo bułke tartą tyle zeby sie odpowiednio zagęściła. Piekarnik nagrzac do 200st. Mase włozyc do keksówki wyłozonej folią aluminiowa. Wyrównac powierzchnię. Włozyć do peiaknrika na 50-60 minut Wierzch posypac tymiankiem i chilli. Na cieplo pyszne
miesko ale źle sie kroi za to jak ostygnie jest jeszcze lepsze i ma bardzo dobrą zwartą konsytencje do krojenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
350
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.