Pieczeń rzymska z mięsa mielonego
m7
2
0 / 0
Bardzo efektowan potrawa. Można podać na zwykły lub wystawny obiad dla rodzinki
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szcz. koperek suszony
1 szcz. sól biała
1 szcz. pieprz
1 szcz. majeranek
225 g mini marchewki mrożone
1 szkl. mleko
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. kajzerki
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
Przygotowanie
1
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
2
wymieszaj mięso z surowymi jajkami, namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami, posiekaną cebulą oraz przyprawami.
3
dno wysmarowanej, wysypanej bułką keksówki wyłóż warstwą miesa. Wzdłuż foremki ułuż jajka, wokół nich marchewki (tak aby powstał kwiatek). Boki i górę przykryj resztą mięsa.
4
piecz ok 1 godziny.
5
podawaj z ziemniaki i surówką.