Pieczeń rzymska z mięsa mielonego

m7
Pieczeń rzymska z mięsa mielonego

3

0 / 0

Bardzo efektowan potrawa. Można podać na zwykły lub wystawny obiad dla rodzinki

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szcz. koperek suszony

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

1 szcz. majeranek

225 g mini marchewki mrożone

1 szkl. mleko

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. kajzerki

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.

2

wymieszaj mięso z surowymi jajkami, namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami, posiekaną cebulą oraz przyprawami.

3

dno wysmarowanej, wysypanej bułką keksówki wyłóż warstwą miesa. Wzdłuż foremki ułuż jajka, wokół nich marchewki (tak aby powstał kwiatek). Boki i górę przykryj resztą mięsa.

4

piecz ok 1 godziny.

5

podawaj z ziemniaki i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły