Pieczeń rzymska z mięsa mielonego
m7
Bardzo efektowan potrawa. Można podać na zwykły lub wystawny obiad dla rodzinki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
604
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Bardzo efektowan potrawa. Można podać na zwykły lub wystawny obiad dla rodzinki
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szczyp. koperek suszony
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. majeranek
225 g mini marchewki mrożone
1 szkl. mleko
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. kajzerki
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
wymieszaj mięso z surowymi jajkami, namoczonymi w mleku i odciśniętymi kajzerkami, posiekaną cebulą oraz przyprawami.
dno wysmarowanej, wysypanej bułką keksówki wyłóż warstwą miesa. Wzdłuż foremki ułuż jajka, wokół nich marchewki (tak aby powstał kwiatek). Boki i górę przykryj resztą mięsa.
piecz ok 1 godziny.
podawaj z ziemniaki i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
604
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.