Pieczeń do chleba

m7
Pieczeń do chleba

0

0 / 0

Idealna pieczeń do chleba gdy chcemy odmiany i mamy dość sklepowych wędlin.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

600 g mięso wieprzowe

100 g boczek wędzony

0.25 szkl. woda

2 szt. cebula

3 szt. czosnek

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

95

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły