Pieczeń do chleba
m7
Idealna pieczeń do chleba gdy chcemy odmiany i mamy dość sklepowych wędlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealna pieczeń do chleba gdy chcemy odmiany i mamy dość sklepowych wędlin.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
600 g mięso wieprzowe
100 g boczek wędzony
0.25 szkl. woda
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
95
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.