Pieczeń do chleba
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczeń do chleba](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976640612.jpeg&w=3840&q=75)
Idealna pieczeń do chleba gdy chcemy odmiany i mamy dość sklepowych wędlin.
0
0 / 0
Idealna pieczeń do chleba gdy chcemy odmiany i mamy dość sklepowych wędlin.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
20 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
600 g mięso wieprzowe
100 g boczek wędzony
0.25 szkl. woda
2 szt. cebula
3 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
mięso zmielić z cebulą i czosnkiem. Wrzucić mięso do miski, dodać jajka, bułkę tartą, wodę. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Boczek pokroić w paski.Foremkę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej 3/4 mięsa. Wzdłuż zrobić rowek i ułożyć w nim boczek. Przykryć pozostałym mięsem i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni z termoobiegiem przez 50 minut.