Pieczeń

pelasia103
Pieczeń

0

0 / 0

Pieczeń jest najlepszym sposobem, żeby powiedzieć komuś, że go kochasz . Wasze podniebienia oszaleją.

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg boczek surowy

1 pęcz. czosnek

5 łyżeczka majeranek

2 łyżeczka sól, pieprz

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

6 łyżka olej słonecznikowy

Przygotowanie


1

Boczek przekrawamy na pół i otwieramy jak książkę nie przecinając do końca. Zgrubienie, które powstało po przecięciu tłuczemy tłuczkiem.

2

Rozkrojony boczek nacieramy czosnkiem i posypujemy naszymi przyprawami, po czym ciasno zwijamy naszą roladę i wiążemy sznurkiem.

3

Przygotowaną roladę smarujemy ketchupem do uzyskania wspaniałej chrupiącej skórki i wkładamy do blaszki posmarowanej olejem. Tak przyrządzoną roladę wkładamy do pieca na 1 godzinę i pieczemy w 180°C co jakiś czas przekręcając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły