Pieczeń
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
pelasia103
![Pieczeń](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973832019.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczeń jest najlepszym sposobem, żeby powiedzieć komuś, że go kochasz . Wasze podniebienia oszaleją.
0
0 / 0
Pieczeń jest najlepszym sposobem, żeby powiedzieć komuś, że go kochasz . Wasze podniebienia oszaleją.
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg boczek surowy
1 pęcz. czosnek
5 łyżecz. majeranek
2 łyżecz. sól, pieprz
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
6 łyżka olej słonecznikowy
Przygotowanie
Boczek przekrawamy na pół i otwieramy jak książkę nie przecinając do końca. Zgrubienie, które powstało po przecięciu tłuczemy tłuczkiem.
Rozkrojony boczek nacieramy czosnkiem i posypujemy naszymi przyprawami, po czym ciasno zwijamy naszą roladę i wiążemy sznurkiem.
Przygotowaną roladę smarujemy ketchupem do uzyskania wspaniałej chrupiącej skórki i wkładamy do blaszki posmarowanej olejem. Tak przyrządzoną roladę wkładamy do pieca na 1 godzinę i pieczemy w 180°C co jakiś czas przekręcając.