Pieczarkowe rolady
m7
Roladki z farszem pieczarkowym w cieście naleśnikowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
880
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladki z farszem pieczarkowym w cieście naleśnikowym.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 olej
1 szczyp. sól
1 łyżecz. sól
400 g pieczarki
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące.
Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty
Wartości odżywcze na porcję
Energia
880
kcal
Białka
77
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.