Pieczarkowe rolady
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarkowe rolady](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975126047.jpeg&w=3840&q=75)
Roladki z farszem pieczarkowym w cieście naleśnikowym.
0
0 / 0
Roladki z farszem pieczarkowym w cieście naleśnikowym.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 olej
1 szczyp. sól
1 łyżecz. sól
400 g pieczarki
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
2 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka bułka tarta
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.
Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).
Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące.
Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie.
Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty