Pieczarkowe rolady

m7
Pieczarkowe rolady

0

0 / 0

Roladki z farszem pieczarkowym w cieście naleśnikowym.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 olej

1 szcz. sól

1 łyżeczka sól

400 g pieczarki

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

2 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka bułka tarta

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Piersi myjemy, rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy.

2

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem również pokrojoną w kostkę.

3

Doprawiamy do smaku i dodajemy bułkę tartą ( bułkę dodajemy aby farsz nam się nie rozpadał ).

4

Gotowy farsz nakładamy na płaty mięsa, zawijamy w rolady, obtaczamy w mące.

5

Robimy ciasto naleśnikowe, powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na tradycyjne naleśniki, jeżeli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Obtoczone w mące rolady wkładamy do ciasta, wyjmujemy i smażymy na oliwie.

6

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolna surówką np. z czerwonej kapusty

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły