Pieczarki w cieście serowym
m7
Smaczna przekąska albo nawet danie obiadowe
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smaczna przekąska albo nawet danie obiadowe
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 mleko uht 3,2%
75 olej sojowy
2 szczyp. sól
200 g pieczarki
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka ser biały
3 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Pieczarki obrać ze skórek umyć i pokroić na grube talarki. Mleko, jajka, mąkę i ser wymieszać na gładka masę. Ciasto ma być dość gęste, gdyby ser był wodnisty dodać ciut więcej mąki. Posolić ciasto. wkładać talarki pieczarek do ciasta, żeby były oblepione ze wszystkich stron i smażyć na rozgrzanym oleju.