Pieczarki w cieście serowym

m7
Pieczarki w cieście serowym

0

0 / 0

Smaczna przekąska albo nawet danie obiadowe

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 mleko uht 3,2%

75 olej sojowy

2 szczyp. sól

200 g pieczarki

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka ser biały

3 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Pieczarki obrać ze skórek umyć i pokroić na grube talarki. Mleko, jajka, mąkę i ser wymieszać na gładka masę. Ciasto ma być dość gęste, gdyby ser był wodnisty dodać ciut więcej mąki. Posolić ciasto. wkładać talarki pieczarek do ciasta, żeby były oblepione ze wszystkich stron i smażyć na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły