Pieczarki smażone w panierce

kontakt_2
Pieczarki smażone w panierce

0

3.3 / 47

Poznaj szybki przepis na apetyczną przekąskę, którą można zajadać się samemu lub w towarzystwie przyjaciół i znajomych! Soczyste pieczarki wewnątrz i chrupiąca panierka z dodatkiem parmezanu to danie, które sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

125 g pieczarki

2 szt. jaja l

1 szkl. bułka tarta

100 g parmezan tarty

100 g lubella mąka puszysta wrocławska

1 szcz. sól

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Pieczarki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

2

Mąkę wymieszać z parmezanem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.

3

Pieczarki zamoczyć z jajku, kolejno w mące wymieszanej z parmezanem, ponownie jajku i obtoczyć bułce tartej.

4

Smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia.

5

Odkładać na papierowym ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

6

Podawać z ketchupem Pikantnym Kotlin.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły