0

Składniki

125 Gramów
pieczarki
2 Sztuki
jajka
1 Szklanka
bułka tarta
100 Gramów
Tarty parmezan
100 Gramów
ingridient
Lubella Mąka Puszysta Wrocławska
1 Szczypta
sól
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
4 Łyżki
ketchup Kotlin łagodny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Mąkę wymieszać z parmezanem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.
  3. Pieczarki zamoczyć z jajku, kolejno w mące wymieszanej z parmezanem, ponownie jajku i obtoczyć bułce tartej.
  4. Smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia.
  5. Odkładać na papierowym ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  6. Podawać z ketchupem Pikantnym Kotlin.

Opis

Świetny przepis na pieczarki smażone w panierce. Idealny pomysł na imprezową przekąskę!

Podobne przepisy

Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Chrupiące kulki serowe z ketchupem

Jajka faszerowane z dipami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jajka faszerowane z dipami

Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Krążki cebulowe w chrupiącej panierce z ketchupową salsą

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Domowe nachos z ostrym sosem meksykańskim na bazie ketchupu

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!