Pieczarki smażone w panierce
kontakt_2
Poznaj szybki przepis na apetyczną przekąskę, którą można zajadać się samemu lub w towarzystwie przyjaciół i znajomych! Soczyste pieczarki wewnątrz i chrupiąca panierka z dodatkiem parmezanu to danie, które sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
427
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 47
Poznaj szybki przepis na apetyczną przekąskę, którą można zajadać się samemu lub w towarzystwie przyjaciół i znajomych! Soczyste pieczarki wewnątrz i chrupiąca panierka z dodatkiem parmezanu to danie, które sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 g pieczarki
2 szt. jaja l
1 szkl. bułka tarta
100 g parmezan tarty
100 g lubella mąka puszysta wrocławska
1 szczyp. sól
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Pieczarki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Mąkę wymieszać z parmezanem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.
Pieczarki zamoczyć z jajku, kolejno w mące wymieszanej z parmezanem, ponownie jajku i obtoczyć bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia.
Odkładać na papierowym ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podawać z ketchupem Pikantnym Kotlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
427
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.