Pieczarki smażone w panierce
kontakt_2
Poznaj szybki przepis na apetyczną przekąskę, którą można zajadać się samemu lub w towarzystwie przyjaciół i znajomych! Soczyste pieczarki wewnątrz i chrupiąca panierka z dodatkiem parmezanu to danie, które sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.3 / 47
Poznaj szybki przepis na apetyczną przekąskę, którą można zajadać się samemu lub w towarzystwie przyjaciół i znajomych! Soczyste pieczarki wewnątrz i chrupiąca panierka z dodatkiem parmezanu to danie, które sprawdzi się nie tylko na wigilijnym stole.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
125 g pieczarki
2 szt. jaja l
1 szkl. bułka tarta
100 g parmezan tarty
100 g lubella mąka puszysta wrocławska
1 szczyp. sól
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Pieczarki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Mąkę wymieszać z parmezanem. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.
Pieczarki zamoczyć z jajku, kolejno w mące wymieszanej z parmezanem, ponownie jajku i obtoczyć bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju do lekkiego zezłocenia.
Odkładać na papierowym ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podawać z ketchupem Pikantnym Kotlin.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.