Pieczarki smażone w cieście
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarki smażone w cieście](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695882.jpeg&w=3840&q=75)
w tym roku gościły na moim wigilijnym stole
1
3.5 / 2
w tym roku gościły na moim wigilijnym stole
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. jaja kurze całe
2 szt. ząbek czosnku
3 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka ser żółty
30 dag. pieczarki
0.50 szkl. piwo
Przygotowanie
1
Żółtko połączyć z piwem i mąką. Zmiksować i dodać straty żółty ser. Ciasto odstawić na kilka minut do lodówki.
2
Białka ubić na sztywno i wymieszać z ciastem.
3
Grzyby nabijać na widelec obtaczać w cieście i smażyć na głębokim mocno rozgrzanym oleju