Pieczarki smażone panierowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarki smażone panierowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217497.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam pieczarki smażone panierowane!!!!
0
0 / 0
Uwielbiam pieczarki smażone panierowane!!!!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
2 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
1 szkl. mleko
1 szkl. bułka tarta
2 szt. jaja kurze całe
50 dag. pieczarki
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć.
2
Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać sól i pieprz. Rozgrzać olej na patelni.
3
Pieczarki maczać w mleku, obtaczać w tartej bułce i smażyć.Podawać gorące na przystawkę.