Pieczarki smażone panierowane

m7
Pieczarki smażone panierowane

0

0 / 0

Uwielbiam pieczarki smażone panierowane!!!!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szczyp. pieprz

3 szczyp. sól

1 szkl. mleko

1 szkl. bułka tarta

2 szt. jaja kurze całe

50 dag. pieczarki

0.50 szkl. olej

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć.

2

Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać sól i pieprz. Rozgrzać olej na patelni.

3

Pieczarki maczać w mleku, obtaczać w tartej bułce i smażyć.Podawać gorące na przystawkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

485

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły