Pieczarki pod skorupką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarki pod skorupką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979308.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiące pieczarki na .................
0
0 / 0
Chrupiące pieczarki na .................
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
300 olej
1 kg pieczarki
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
0.25 łyżecz. pieprz
0.25 łyżecz. chili
0.25 łyżecz. przyprawa
150 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyścić.
2
Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
3
Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
4
Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
5
Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.