0

Składniki

300 Mililitrów
olej
1 Kilogram
pieczarki
1 Łyżeczka
sól
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
0.25 Łyżeczki
pieprz
0.25 Łyżeczki
chili
0.25 Łyżeczki
przyprawa
150 Gramów
bułka tarta
3 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki oczyścić.
  2. Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
  3. Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
  4. Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
  5. Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.

Opis

Chrupiące pieczarki na .................

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!