Pieczarki pod skorupką

m7

Chrupiące pieczarki na .................
Wartości odżywcze na porcję
Energia
738
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chrupiące pieczarki na .................
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
300 olej
1 kg pieczarki
1 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
0.25 łyżecz. pieprz
0.25 łyżecz. chili
0.25 łyżecz. przyprawa
150 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Pieczarki oczyścić.
Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
738
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
64
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.