Pieczarki pod skorupką
m7
Chrupiące pieczarki na .................
0
0 / 0
Chrupiące pieczarki na .................
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
300 olej
1 kg pieczarki
1 łyżeczka sól
0.25 łyżeczka pieprz kolorowy
0.25 łyżeczka pieprz
0.25 łyżeczka chili
0.25 łyżeczka przyprawa
150 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Pieczarki oczyścić.
2
Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.
3
Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.
4
Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.
5
Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.