Pieczarki pod skorupką

m7
Pieczarki pod skorupką

0

0 / 0

Chrupiące pieczarki na .................

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

300 olej

1 kg pieczarki

1 łyżeczka sól

0.25 łyżeczka pieprz kolorowy

0.25 łyżeczka pieprz

0.25 łyżeczka chili

0.25 łyżeczka przyprawa

150 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pieczarki oczyścić.

2

Jajka zmiksować ze wszystkimi przyprawami i wymieszać z pieczarkami.

3

Z masy jajecznej wyjmować pojedynczo pieczarki, panierować w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu około 5-7 minut.

4

Jeżeli oleju mamy za mało, pieczarki w połowie smażenia należy obrócić.

5

Podawać z pieczywem i ketchupem lub jako dodatek do smażonych mięs.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły