Pieczarki pod pierzynką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarki pod pierzynką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975975462.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.
1
0 / 0
Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
150 olej
1 kg pieczarki
4 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. papryka ostra
3 szczyp. czosnek
100 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
1
Pieczarki myjemy.
2
Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.
3
Przygotowujemy bułkę tartą.
4
Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.
5
Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
6
Możemy podać polane ketchupem.