Pieczarki pod pierzynką

m7
Pieczarki pod pierzynką

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

150 olej

1 kg pieczarki

4 szczyp. sól, pieprz

3 szczyp. papryka ostra

3 szczyp. czosnek

100 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


Pieczarki myjemy.

Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.

Przygotowujemy bułkę tartą.

Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.

Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Możemy podać polane ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

729

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły