Pieczarki pod pierzynką

m7

Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
729
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
150 olej
1 kg pieczarki
4 szczyp. sól, pieprz
3 szczyp. papryka ostra
3 szczyp. czosnek
100 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Pieczarki myjemy.
Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.
Przygotowujemy bułkę tartą.
Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Możemy podać polane ketchupem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
729
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
57
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.