Pieczarki pod pierzynką

m7
Pieczarki pod pierzynką

1

0 / 0

Pieczarki pod pierzynką to proste i smaczne danie dla wielbicieli grzybów.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

150 olej

1 kg pieczarki

4 szcz. sól, pieprz

3 szcz. papryka ostra

3 szcz. czosnek

100 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Pieczarki myjemy.

2

Jajka, sól, pieprz, czosnek i paprykę mieszamy.

3

Przygotowujemy bułkę tartą.

4

Pieczarki maczamy w roztrzepanym jajku, następnie panierujemy w bułce tartej.

5

Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.

6

Możemy podać polane ketchupem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły