Pieczarki nadziewane mieszanką serową
m7
dla lubiących grzybki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
156
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dla lubiących grzybki
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. nać pietruszki
8 szt. pieczarki
1 łyżka olej roślinny
10 dag. ser twarogowy
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pieczarkom usuwamy trzonki i smażymy kapelusze 7 min na łyżce oleju. Trzonki drobno siekamy, dodajemy rozdrobniony twaróg, potarty ser żółty i mieszamy wszystko. Usmażone kapelusze grzybów faszerujemy masą serową. Posypujemy startym żółtym serem i pietruszką i zapiekamy w temp. 180 stopni przez ok. 25 min.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
156
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.