Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi
lubella
Pyszne pieczarki nadziewane mięsem mielonym chilli con carne, posypane chrupiącymi płatkami kukurydzianymi. Wyśmienicie smakują i efektownie wyglądają! Na każdy imprezowy stół Na rodzinną uroczystość :)
0
4 / 1
Pyszne pieczarki nadziewane mięsem mielonym chilli con carne, posypane chrupiącymi płatkami kukurydzianymi. Wyśmienicie smakują i efektownie wyglądają! Na każdy imprezowy stół Na rodzinną uroczystość :)
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
6 szt. pieczarki
300 g mięso mielone
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 szt. cebula
60 g kukurydza konserwowa
80 g fasola czerwona konserwowa
1 szt. papryka czerwona
1 szt. chili zielone
1 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne
2 łyżka olej
1 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 łyżecz. kmin rzymski
0.50 łyżecz. papryka słodka mielona
0.50 łyżecz. papryka ostra mielona
Przygotowanie
Warzywa dokładnie umyj. Z pieczarek wytnij nóżki i pokrój je w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek, podsmaż 2 min. Dodaj pokrojone grzyby, podsmaż 2 min. Dodaj paprykę słodka i ostrą, kmin rzymski wymieszaj. Dodaj mięso mielone, wymieszaj, smaż 10 min.
Paprykę czerwoną i chili pokrój w drobną kostkę, dodaj do mięsa. Zalej pomidorami w puszce i gotuj 20 minut. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy i dodaj do mięsa, gotuj 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
Kapelusze pieczarek wypełnij farszem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C . Piecz przez 25 min bez przykrycia. Po upieczeniu pieczarki posyp płatkami.