Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

lubella
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

0

4 / 1

Pyszne pieczarki nadziewane mięsem mielonym chilli con carne, posypane chrupiącymi płatkami kukurydzianymi. Wyśmienicie smakują i efektownie wyglądają! Na każdy imprezowy stół Na rodzinną uroczystość :)

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

6 szt. pieczarki

300 g mięso mielone

1 pusz. pomidory krojone łowicz

1 szt. cebula

60 g kukurydza konserwowa

80 g fasola czerwona konserwowa

1 szt. papryka czerwona

1 szt. chili zielone

1 szkl. płatki lubella corn flakes klasyczne

2 łyżka olej

1 łyżeczka sól

0.50 łyżeczka pieprz

0.50 łyżeczka kmin rzymski

0.50 łyżeczka papryka słodka mielona

0.50 łyżeczka papryka ostra mielona

Przygotowanie


1

Warzywa dokładnie umyj. Z pieczarek wytnij nóżki i pokrój je w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.

2

Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek, podsmaż 2 min. Dodaj pokrojone grzyby, podsmaż 2 min. Dodaj paprykę słodka i ostrą, kmin rzymski wymieszaj. Dodaj mięso mielone, wymieszaj, smaż 10 min.

3

Paprykę czerwoną i chili pokrój w drobną kostkę, dodaj do mięsa. Zalej pomidorami w puszce i gotuj 20 minut. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy i dodaj do mięsa, gotuj 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

4

Kapelusze pieczarek wypełnij farszem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C . Piecz przez 25 min bez przykrycia. Po upieczeniu pieczarki posyp płatkami.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły