Pieczarki nadziewane
m7
Pomysł na pyszną przekąskę, która znika z talerza w mgnieniu oka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
278
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pomysł na pyszną przekąskę, która znika z talerza w mgnieniu oka.
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
15 dag. szynka
50 dag. pieczarki
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Jajka obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, osuszamy, wykręcamy trzonki i napełniamy farszem. Posypujemy startym serem.
Układamy na wysmarowanym oliwą brytfannie i pieczemy 10 minut.