Pieczarki nadziewane

m7
Pieczarki nadziewane

0

0 / 0

Pomysł na pyszną przekąskę, która znika z talerza w mgnieniu oka.

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

15 dag. szynka

50 dag. pieczarki

15 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Jajka obieramy, kroimy w drobniutką kosteczkę. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy razem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, osuszamy, wykręcamy trzonki i napełniamy farszem. Posypujemy startym serem.

2

Układamy na wysmarowanym oliwą brytfannie i pieczemy 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

278

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły