Pieczarki marynowane

m7
Pieczarki marynowane

0

0 / 0

Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg pieczarki

1 szczyp. cukier

1 szczyp. sól

1 łyżecz. ocet

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

Przygotowanie


1

Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu (aby nie ściemniały) około 15 min.

2

Odcedzić, ułożyć w słoiku. Przygotować zalewę według własnego przepisu i zalać pieczarki.

3

Dodać ziele angielskie i listek laurowy

Wartości odżywcze na porcję


Energia

77

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły