Pieczarki marynowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Pieczarki marynowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9032-1702058085487.jpeg&w=3840&q=75)
Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę
0
0 / 0
Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg pieczarki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 łyżecz. ocet
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
Przygotowanie
1
Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu (aby nie ściemniały) około 15 min.
2
Odcedzić, ułożyć w słoiku. Przygotować zalewę według własnego przepisu i zalać pieczarki.
3
Dodać ziele angielskie i listek laurowy