0

Składniki

1 Kilogram
pieczarki
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
ocet
3 Sztuki
ziele angielskie
1 Sztuka
liść laurowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu (aby nie ściemniały) około 15 min.
  2. Odcedzić, ułożyć w słoiku. Przygotować zalewę według własnego przepisu i zalać pieczarki.
  3. Dodać ziele angielskie i listek laurowy

Opis

Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!