Pieczarki marynowane
m7
Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę
Wartości odżywcze na porcję
Energia
77
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pieczarki marynowane, domowej roboty. Doskonała zakąska pod wódeczkę
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg pieczarki
1 szczyp. cukier
1 szczyp. sól
1 łyżecz. ocet
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
Przygotowanie
Pieczarki umyć, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu (aby nie ściemniały) około 15 min.
Odcedzić, ułożyć w słoiku. Przygotować zalewę według własnego przepisu i zalać pieczarki.
Dodać ziele angielskie i listek laurowy
Wartości odżywcze na porcję
Energia
77
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.