Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504730.jpeg&w=3840&q=75)
Faszerowane pieczarki to pyszna przekąska. W zależności od sposobu przyrządzenia sprawi się jako przystawka, a nawet jako posiłek! Wypróbuj pieczarki faszerowane piersią kurczaka pokrojoną w drobną kostkę, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Po upieczeniu posyp danie miodowymi chrupkami. Smacznego!
0
5 / 2
Faszerowane pieczarki to pyszna przekąska. W zależności od sposobu przyrządzenia sprawi się jako przystawka, a nawet jako posiłek! Wypróbuj pieczarki faszerowane piersią kurczaka pokrojoną w drobną kostkę, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Po upieczeniu posyp danie miodowymi chrupkami. Smacznego!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
10 szt. pieczarki
500 g pierś z kurczaka
5 łyżka lubella mlekołaki miodo kółka
1 szt. cebula
2 łyżka olej
10 g masło
30 g natka pietruszki
200 g ser żółty starty
1 szt. papryka czerwona
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Warzywa dokładnie umyj. Z pieczarek wytnij nóżki i pokrój je w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulę i grzyby, podsmaż 3 min. Pozostaw do wystygnięcia.
Kurczaka dokładnie umyj. Pokrój na małą kostkę. Posyp solą, pieprzem i papryką, dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj kurczaka i podsmaż 5 min. Pozostaw do wystygnięcia.
W misce wymieszaj 3 łyżki płatków, kurczaka, cebulę z grzybami, natkę pietruszki i ser. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek wypełnij farszem i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C . Piecz przez 25 min bez przykrycia. Udekoruj płatkami i posyp natką pietruszki.