Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

lubella
Pieczarki faszerowane kurczakiem i płatkami Lubella Miodokółkami

0

5 / 2

Faszerowane pieczarki to pyszna przekąska. W zależności od sposobu przyrządzenia sprawi się jako przystawka, a nawet jako posiłek! Wypróbuj pieczarki faszerowane piersią kurczaka pokrojoną w drobną kostkę, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Po upieczeniu posyp danie miodowymi chrupkami. Smacznego!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

10 szt. pieczarki

500 g pierś z kurczaka

5 łyżka lubella mlekołaki miodo kółka

1 szt. cebula

2 łyżka olej

10 g masło

30 g natka pietruszki

200 g ser żółty starty

1 szt. papryka czerwona

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Warzywa dokładnie umyj. Z pieczarek wytnij nóżki i pokrój je w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulę i grzyby, podsmaż 3 min. Pozostaw do wystygnięcia.

2

Kurczaka dokładnie umyj. Pokrój na małą kostkę. Posyp solą, pieprzem i papryką, dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, dodaj kurczaka i podsmaż 5 min. Pozostaw do wystygnięcia.

3

W misce wymieszaj 3 łyżki płatków, kurczaka, cebulę z grzybami, natkę pietruszki i ser. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek wypełnij farszem i przełóż do naczynia żaroodpornego.

4

Piekarnik rozgrzej do temp. 180°C . Piecz przez 25 min bez przykrycia. Udekoruj płatkami i posyp natką pietruszki.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły