Pieczarki czosnkowe

eluchap
Pieczarki czosnkowe

Średnia 0 / 0

Oceń!

Uwielbiam

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

16 szt. pieczarki

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka masło

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka ser żółty

0.50 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy.

Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą.

Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

27

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły