Pieczarki czosnkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Pieczarki czosnkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151593.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam
0
0 / 0
Uwielbiam
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
16 szt. pieczarki
4 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżka masło
2 łyżka bułka tarta
2 łyżka ser żółty
0.50 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy.
2
Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą.
3
Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.