0

Składniki

16 Sztuk
pieczarki
4 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
masło
2 Łyżki
bułka tarta
2 Łyżki
ser żółty
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy.
  2. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą.
  3. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Opis

Uwielbiam

Podobne przepisy

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pomidorkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!