Pieczarki czosnkowe

eluchap
Pieczarki czosnkowe

0

0 / 0

Uwielbiam

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

16 szt. pieczarki

4 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka masło

2 łyżka bułka tarta

2 łyżka ser żółty

0.50 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy.

2

Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i bułkę tartą.

3

Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem.Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły