Piankowiec z Owocami
eluchap
Rozpływa się w ustach
0
0 / 0
Rozpływa się w ustach
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
2 l śmietanka kremowa 30%
1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. jajko
2 szt. galaretka
1 szt. brzoskwinia
3 łyżka olej
20 dag. cukier puder
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy, dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Temperatura piekarnika : 180oC
Czas pieczenia: 20-30 minut
Masa:
Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami. Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje ( można nasączyć biszkopt sokiem z ananasów lub brzoskwiń).