Piankowiec z Owocami

eluchap
Piankowiec z Owocami

0

0 / 0

Rozpływa się w ustach

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 l śmietanka kremowa 30%

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jajko

2 szt. galaretka

1 szt. brzoskwinia

0

3 łyżka olej

20 dek. cukier puder

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Biszkopt:

2

Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy, dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

3

Temperatura piekarnika : 180oC

4

Czas pieczenia: 20-30 minut

5

Masa:

6

Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami. Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje ( można nasączyć biszkopt sokiem z ananasów lub brzoskwiń).

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły