Piankowiec z Owocami

eluchap
Piankowiec z Owocami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Rozpływa się w ustach

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

2 l śmietanka kremowa 30%

1 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. jajko

2 szt. galaretka

1 szt. brzoskwinia

0

3 łyżka olej

20 dag. cukier puder

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


Biszkopt:

Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy, dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Temperatura piekarnika : 180oC

Czas pieczenia: 20-30 minut

Masa:

Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami. Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje ( można nasączyć biszkopt sokiem z ananasów lub brzoskwiń).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

531

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły