0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Litry
śmietanka kremowa 30%
1 Szklanka
mąka
4 Sztuki
jajko
2 Sztuki
Galaretka
1 Sztuka
Brzoskwinia
0 Sztuk
ananas plastry w syropie
3 Łyżki
olej
20 Dekagramów
cukier puder
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt:
  2. Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubijać aż do otrzymania puszystej masy, dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
  3. Temperatura piekarnika : 180oC
  4. Czas pieczenia: 20-30 minut
  5. Masa:
  6. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami. Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje ( można nasączyć biszkopt sokiem z ananasów lub brzoskwiń).

Opis

Rozpływa się w ustach

Podobne przepisy

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz
Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!