1

Składniki

200 Mililitrów
mleko
125 Mililitrów
woda
1 Litr
woda
1 Sztuka
Galaretka pomarańczowa
1 Sztuka
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
Galaretka agrestowa
1 Sztuka
bita śmietana
1 Sztuka
pomarańcza
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Galaretkę agrestową i pomarańczową rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu .
  2. Przelewamy do głębokich talerzy.
  3. Zostawiamy do stężenia .
  4. Następnie kroimy w kostkę .
  5. Bitą śmietanę miksujemy z 200 ml zimnego mleka.
  6. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody ,studzimy.
  7. Łączymy z bitą śmietaną .
  8. Dodajemy kostki galaretki agrestowej i pomarańczowej.Przelewamy do dwóch małych keksówek .
  9. Na wierzchu układamy cząstki pomarańczy.
  10. Schładzamy przez około 1 godzinę .

Opis

Szybki deser z potrzeby chwili...

Podobne przepisy

Tort makowy z pomarańczą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Tort makowy z pomarańczą

Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowa rolada z musem śmietankowym i sercem w środku

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Placki jaglane z pomarańczą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Placki jaglane z pomarańczą

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!