Pesto z rukoli i orzechów włoskich

EkspertOdKuchni
Pesto z rukoli i orzechów włoskich

0

0 / 0

Pesto z rukoli i orzechów włoskich to świetna alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Doskonale sprawdzi się do kanapek, makaronów, sałatek, wrapów i wielu innych dań. To szybki i prosty sposób, aby dodać świeżości i aromatu Twoim ulubionym posiłkom!

7

Składniki

20 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szkl. rukola

0.50 szkl. orzechy włoskie

0.50 szkl. parmezan tarty

2 szt. ząbki czosnku

0.50 szkl. oliwa z oliwek

0.50 szt. cytryna

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

W blenderze lub malakserze umieść rukolę, orzechy włoskie, parmezan, posiekany czosnek i sok z cytryny.

2

Włącz urządzenie i zacznij blendować składniki. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

3

Dopraw solą i pieprzem według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1832

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

35

gram

Tłuszcze

171

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły