Pesto z rukoli i orzechów włoskich
EkspertOdKuchni
Pesto z rukoli i orzechów włoskich to świetna alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Doskonale sprawdzi się do kanapek, makaronów, sałatek, wrapów i wielu innych dań. To szybki i prosty sposób, aby dodać świeżości i aromatu Twoim ulubionym posiłkom!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1832
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
171
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pesto z rukoli i orzechów włoskich to świetna alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Doskonale sprawdzi się do kanapek, makaronów, sałatek, wrapów i wielu innych dań. To szybki i prosty sposób, aby dodać świeżości i aromatu Twoim ulubionym posiłkom!
7
Składniki
20 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szkl. rukola
0.50 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. parmezan tarty
2 szt. ząbki czosnku
0.50 szkl. oliwa z oliwek
0.50 szt. cytryna
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
W blenderze lub malakserze umieść rukolę, orzechy włoskie, parmezan, posiekany czosnek i sok z cytryny.
Włącz urządzenie i zacznij blendować składniki. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1832
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
35
gram
Tłuszcze
171
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.