Pesto z liści chrzanu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Pesto z liści chrzanu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1716971863082.jpg&w=3840&q=75)
Pesto z liści chrzanu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie smakuje z makaronem lub chrupiącym pieczywem. Liście chrzanu są nie tylko smaczne, ale również bogate w antyoksydanty, witaminę C, witaminy z grupy B, wapń i magnez. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Pesto z liści chrzanu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie smakuje z makaronem lub chrupiącym pieczywem. Liście chrzanu są nie tylko smaczne, ale również bogate w antyoksydanty, witaminę C, witaminy z grupy B, wapń i magnez. Życzymy smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
30 szt. liście chrzanu
100 g parmezan
100 ml oliwa z oliwek
60 g orzeszki pinii
1 szczyp. sól
20 ml sok z cytryny
Przygotowanie
Liście chrzanu dokładnie myjemy i umieszczamy w blenderze.
Dodajemy sok z cytryny, oliwę, starty parmezan i orzeszki pinii. Doprawiamy solą do smaku.
Całość blendujemy na gładką masę.
Gotowe pesto z chrzanu jest idealnym dodatkiem do makaronu świderki Lubella.