Pesto z liści chrzanu
Lubella
Pesto z liści chrzanu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie smakuje z makaronem lub chrupiącym pieczywem. Liście chrzanu są nie tylko smaczne, ale również bogate w antyoksydanty, witaminę C, witaminy z grupy B, wapń i magnez. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1744
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
173
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pesto z liści chrzanu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie smakuje z makaronem lub chrupiącym pieczywem. Liście chrzanu są nie tylko smaczne, ale również bogate w antyoksydanty, witaminę C, witaminy z grupy B, wapń i magnez. Życzymy smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
30 szt. liście chrzanu
100 g parmezan
100 ml oliwa z oliwek
60 g orzeszki pinii
1 szczyp. sól
20 ml sok z cytryny
Przygotowanie
Liście chrzanu dokładnie myjemy i umieszczamy w blenderze.
Dodajemy sok z cytryny, oliwę, starty parmezan i orzeszki pinii. Doprawiamy solą do smaku.
Całość blendujemy na gładką masę.
Gotowe pesto z chrzanu jest idealnym dodatkiem do makaronu świderki Lubella.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1744
kcal
Białka
49
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
173
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.