Pesto z liści chrzanu

Lubella
Pesto z liści chrzanu

0

0 / 0

Pesto z liści chrzanu to doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Świetnie smakuje z makaronem lub chrupiącym pieczywem. Liście chrzanu są nie tylko smaczne, ale również bogate w antyoksydanty, witaminę C, witaminy z grupy B, wapń i magnez. Życzymy smacznego!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

30 szt. liście chrzanu

100 g parmezan

100 ml oliwa z oliwek

60 g orzeszki pinii

1 szczyp. sól

20 ml sok z cytryny

Przygotowanie


1

Liście chrzanu dokładnie myjemy i umieszczamy w blenderze.

2

Dodajemy sok z cytryny, oliwę, starty parmezan i orzeszki pinii. Doprawiamy solą do smaku.

3

Całość blendujemy na gładką masę.

4

Gotowe pesto z chrzanu jest idealnym dodatkiem do makaronu świderki Lubella.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1744

kcal

Białka

49

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

173

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły