Pesto z jarmużu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Pesto z jarmużu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709647683309.jpg&w=3840&q=75)
Pesto z jarmużu doskonale komponuje się z makaronem, kanapkami lub sałatkami. Świetnie sprawdzi się również jako marynata do mięs lub dip do warzyw. Gotowe pesto możesz przechowywać w słoiku w lodówce i cieszyć się jego smakiem przez kilka dni. Smacznego!
0
0 / 0
Pesto z jarmużu doskonale komponuje się z makaronem, kanapkami lub sałatkami. Świetnie sprawdzi się również jako marynata do mięs lub dip do warzyw. Gotowe pesto możesz przechowywać w słoiku w lodówce i cieszyć się jego smakiem przez kilka dni. Smacznego!
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szkl. jarmuż
0.50 szkl. orzechy piniowe
0.50 szkl. parmezan tarty
2 szt. ząbki czosnku
0.50 szkl. oliwa z oliwek
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i upraż orzechy piniowe przez kilka minut, aż do lekkiego zarumienienia.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść jarmuż, orzechy piniowe, starty parmezan, czosnek i szczyptę soli.
Zblenduj wszystkie składniki, stopniowo dodając oliwę z oliwek.
Dopraw do smaku pieprzem i solą.