Perliczka pieczona w rękawie

formularz
Perliczka pieczona w rękawie

0

0 / 0

Perliczka pieczona w rękawie w miodowej marynacie, podawana z kopytkami i korniszonami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Pieczona w rękawie perliczka jest soczysta i miękka.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. perliczka

1 łyżka olej

2 łyżka miód

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka suszony majeranek

1 szt. cytryna

0.50 łyżeczka sól

Przygotowanie


1

Mięso dokładnie oczyszczamy.

2

Olej mieszamy z miodem, majerankiem, solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszanką nacieramy perliczkę i przekładamy do rękawa do pieczenia.

3

Do środka dodajemy także cytrynę pokrojoną w ćwiartki.

4

Całość pieczemy około 45 minut w 190 stopniach.

5

Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 15 minut.

6

Podajemy z kopytkami i ogórkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły