Perliczka pieczona w rękawie

Uwielbiam
Perliczka pieczona w rękawie

Średnia 0 / 0

Oceń!

Perliczka pieczona w rękawie w miodowej marynacie, podawana z kopytkami i korniszonami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Pieczona w rękawie perliczka jest soczysta i miękka.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. perliczka

1 łyżka olej

2 łyżka miód

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. suszony majeranek

1 szt. cytryna

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


Mięso dokładnie oczyszczamy.

Olej mieszamy z miodem, majerankiem, solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszanką nacieramy perliczkę i przekładamy do rękawa do pieczenia.

Do środka dodajemy także cytrynę pokrojoną w ćwiartki.

Całość pieczemy około 45 minut w 190 stopniach.

Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 15 minut.

Podajemy z kopytkami i ogórkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

486

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły