Perliczka pieczona w rękawie

formularz
Perliczka pieczona w rękawie

0

0 / 0

Perliczka pieczona w rękawie w miodowej marynacie, podawana z kopytkami i korniszonami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Pieczona w rękawie perliczka jest soczysta i miękka.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. perliczka

1 łyżka olej

2 łyżka miód

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżecz. suszony majeranek

1 szt. cytryna

0.50 łyżecz. sól

Przygotowanie


1

Mięso dokładnie oczyszczamy.

2

Olej mieszamy z miodem, majerankiem, solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszanką nacieramy perliczkę i przekładamy do rękawa do pieczenia.

3

Do środka dodajemy także cytrynę pokrojoną w ćwiartki.

4

Całość pieczemy około 45 minut w 190 stopniach.

5

Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 15 minut.

6

Podajemy z kopytkami i ogórkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły