Perliczka pieczona w rękawie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Perliczka pieczona w rękawie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2214-1702057613849.jpeg&w=3840&q=75)
Perliczka pieczona w rękawie w miodowej marynacie, podawana z kopytkami i korniszonami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Pieczona w rękawie perliczka jest soczysta i miękka.
0
0 / 0
Perliczka pieczona w rękawie w miodowej marynacie, podawana z kopytkami i korniszonami to znakomity pomysł na uroczysty obiad. Pieczona w rękawie perliczka jest soczysta i miękka.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. perliczka
1 łyżka olej
2 łyżka miód
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. suszony majeranek
1 szt. cytryna
0.50 łyżecz. sól
Przygotowanie
Mięso dokładnie oczyszczamy.
Olej mieszamy z miodem, majerankiem, solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Mieszanką nacieramy perliczkę i przekładamy do rękawa do pieczenia.
Do środka dodajemy także cytrynę pokrojoną w ćwiartki.
Całość pieczemy około 45 minut w 190 stopniach.
Po tym czasie rozrywamy rękaw i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Podajemy z kopytkami i ogórkami.