Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną
lubella
Mamy dla Ciebie propozycję makaronu w najbardziej smakowitej odsłonie. Zwyczajne penne ze świeżym szpinakiem, soczystym kurczakiem i śmietaną 30% to już nie zwykłe, a przepyszne danie. Idealne połączenie głównych składników tworzy penne, które przypadnie do gustu makaronowym miłośnikom.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
893
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Mamy dla Ciebie propozycję makaronu w najbardziej smakowitej odsłonie. Zwyczajne penne ze świeżym szpinakiem, soczystym kurczakiem i śmietaną 30% to już nie zwykłe, a przepyszne danie. Idealne połączenie głównych składników tworzy penne, które przypadnie do gustu makaronowym miłośnikom.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron pióra lubella
200 g pierś z kurczaka
200 g szpinak świeży
150 śmietanka 30%
2 łyżka olej
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Filet z kurczaka pokrój w cienkie paski. Posyp solą i pieprzem. Na patelnię wlej odrobinę oleju i smaż kurczaka przez kilka minut.
Na osobną patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż ją przez chwilę. Dodaj szpinak (świeży można zastąpić 100 g mrożonego) i czekaj do momentu aż będzie miękki.
Do szpinaku wlej śmietankę i dodaj kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos gotuj przez kilka minut.
Makaron Lubella Pióra ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
893
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.