Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną

lubella
Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną

1

5 / 1

Mamy dla Ciebie propozycję makaronu w najbardziej smakowitej odsłonie. Zwyczajne penne ze świeżym szpinakiem, soczystym kurczakiem i śmietaną 30% to już nie zwykłe, a przepyszne danie. Idealne połączenie głównych składników tworzy penne, które przypadnie do gustu makaronowym miłośnikom.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron pióra lubella

200 g pierś z kurczaka

200 g szpinak świeży

150 śmietanka 30%

2 łyżka olej

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Filet z kurczaka pokrój w cienkie paski. Posyp solą i pieprzem. Na patelnię wlej odrobinę oleju i smaż kurczaka przez kilka minut.

2

Na osobną patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż ją przez chwilę. Dodaj szpinak (świeży można zastąpić 100 g mrożonego) i czekaj do momentu aż będzie miękki.

3

Do szpinaku wlej śmietankę i dodaj kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos gotuj przez kilka minut.

4

Makaron Lubella Pióra ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu

5

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

893

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

75

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły