Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną
lubella
Mamy dla Ciebie propozycję makaronu w najbardziej smakowitej odsłonie. Zwyczajne penne ze świeżym szpinakiem, soczystym kurczakiem i śmietaną 30% to już nie zwykłe, a przepyszne danie. Idealne połączenie głównych składników tworzy penne, które przypadnie do gustu makaronowym miłośnikom.
0
5 / 1
Mamy dla Ciebie propozycję makaronu w najbardziej smakowitej odsłonie. Zwyczajne penne ze świeżym szpinakiem, soczystym kurczakiem i śmietaną 30% to już nie zwykłe, a przepyszne danie. Idealne połączenie głównych składników tworzy penne, które przypadnie do gustu makaronowym miłośnikom.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron pióra lubella
200 g pierś z kurczaka
200 g szpinak świeży
150 śmietanka 30%
2 łyżka olej
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
Filet z kurczaka pokrój w cienkie paski. Posyp solą i pieprzem. Na patelnię wlej odrobinę oleju i smaż kurczaka przez kilka minut.
Na osobną patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną cebulę i smaż ją przez chwilę. Dodaj szpinak (świeży można zastąpić 100 g mrożonego) i czekaj do momentu aż będzie miękki.
Do szpinaku wlej śmietankę i dodaj kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos gotuj przez kilka minut.
Makaron Lubella Pióra ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.