Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną
lubella
Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną to doskonały wybór na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Z pewnością zasmakuje każdemu, kto lubi klasyczne kombinacje kulinarne. Połączenie makaronu, podsmażonego kurczaka, szpinaku, kremówki i aromatycznych dodatków nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!
2
3.7 / 63
Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną to doskonały wybór na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Z pewnością zasmakuje każdemu, kto lubi klasyczne kombinacje kulinarne. Połączenie makaronu, podsmażonego kurczaka, szpinaku, kremówki i aromatycznych dodatków nie tylko pysznie smakuje, ale i świetnie prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pióra
200 g pierś kurczaka
200 g świeży szpinak
150 śmietanka 30%
1 łyżka olej
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
Przygotowanie
Filet z kurczaka pokrój w cienkie paski. Posyp solą i pieprzem. Na patelnię wlej odrobinę oleju i smaż kurczaka przez kilka minut.
Na osobną patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż ją przez chwilę. Dodaj szpinak (świeży można zastąpić 100 mrożonego) i czekaj do momentu aż będzie miękki.
Do szpinaku wlej śmietankę i dodaj kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos gotuj przez kilka minut.
Makaron Lubella Pióra ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.