Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną

lubella
Penne ze szpinakiem, kurczakiem i śmietaną

2

3.7 / 63

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pióra

200 g pierś kurczaka

200 g świeży szpinak

150 śmietanka 30%

1 łyżka olej

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

Przygotowanie


1

Filet z kurczaka pokrój w cienkie paski. Posyp solą i pieprzem. Na patelnię wlej odrobinę oleju i smaż kurczaka przez kilka minut.

2

Na osobną patelnię wlej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż ją przez chwilę. Dodaj szpinak (świeży można zastąpić 100 mrożonego) i czekaj do momentu aż będzie miękki.

3

Do szpinaku wlej śmietankę i dodaj kurczaka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Sos gotuj przez kilka minut.

4

Makaron Lubella Pióra ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

5

Ugotowany makaron wymieszaj z sosem.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły