Penne ze szpinakiem i łososiem

m7

Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1297
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
86
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. makaron penne
1 szt. łosoś
0.50 szt. mrożony szpinak
2 szt. czosnek
0.25 szt. cytryna
2 łyżka oliwa
1 łyżka masło
Przygotowanie
Makaron penne gotujemy al dente. Podsmażamy na oliwie szpinak z czosnkiem, solą i pieprzem. Najlepszy szpinak prosto z ogródka, ale mrożony też można użyć.
Dzwonek łososia przyprawiamy tak jak lubimy, mi najbardziej smakuje z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przyprawiony w ten sposób zawijamy w folię z odrobinką masła i pieczemy w piekarniku.
Jemy najpierw oczami, wiec bardzo ważne, zeby aby nie tylko super smakowało, ale też ładnie wyglądało
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1297
kcal
Białka
84
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
86
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.