Penne ze szpinakiem i łososiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Penne ze szpinakiem i łososiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974879822.jpeg&w=3840&q=75)
Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.
1
0 / 0
Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. makaron penne
1 szt. łosoś
0.50 szt. mrożony szpinak
2 szt. czosnek
0.25 szt. cytryna
2 łyżka oliwa
1 łyżka masło
Przygotowanie
Makaron penne gotujemy al dente. Podsmażamy na oliwie szpinak z czosnkiem, solą i pieprzem. Najlepszy szpinak prosto z ogródka, ale mrożony też można użyć.
Dzwonek łososia przyprawiamy tak jak lubimy, mi najbardziej smakuje z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przyprawiony w ten sposób zawijamy w folię z odrobinką masła i pieczemy w piekarniku.
Jemy najpierw oczami, wiec bardzo ważne, zeby aby nie tylko super smakowało, ale też ładnie wyglądało