Penne ze szpinakiem i łososiem

m7
Penne ze szpinakiem i łososiem

1

0 / 0

Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. makaron penne

1 szt. łosoś

0.50 szt. mrożony szpinak

2 szt. czosnek

0.25 szt. cytryna

2 łyżka oliwa

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Makaron penne gotujemy al dente. Podsmażamy na oliwie szpinak z czosnkiem, solą i pieprzem. Najlepszy szpinak prosto z ogródka, ale mrożony też można użyć.

2

Dzwonek łososia przyprawiamy tak jak lubimy, mi najbardziej smakuje z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przyprawiony w ten sposób zawijamy w folię z odrobinką masła i pieczemy w piekarniku.

3

Jemy najpierw oczami, wiec bardzo ważne, zeby aby nie tylko super smakowało, ale też ładnie wyglądało

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1297

kcal

Białka

84

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

86

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły