Penne ze szpinakiem i łososiem

m7
Penne ze szpinakiem i łososiem

1

0 / 0

Ładnie pachnie, ładnie wygląda, super smakuje i na dodatek szybko się robi. Czegóż chcieć wiecej w tych czasach? pychotka.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

2 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. makaron penne

1 szt. łosoś

0.50 szt. mrożony szpinak

2 szt. czosnek

0.25 szt. cytryna

2 łyżka oliwa

1 łyżka masło

Przygotowanie


1

Makaron penne gotujemy al dente. Podsmażamy na oliwie szpinak z czosnkiem, solą i pieprzem. Najlepszy szpinak prosto z ogródka, ale mrożony też można użyć.

2

Dzwonek łososia przyprawiamy tak jak lubimy, mi najbardziej smakuje z solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przyprawiony w ten sposób zawijamy w folię z odrobinką masła i pieczemy w piekarniku.

3

Jemy najpierw oczami, wiec bardzo ważne, zeby aby nie tylko super smakowało, ale też ładnie wyglądało

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły