Penne z vege gulaszem z kolendrą i kminem
lubella
0
0 / 0
0
Bardzo warzywna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Sezonowe warzywa i pyszny makaron Lubella to propozycja dla każdego. Do tego aromatyczne przyprawy i nikt się temu daniu nie oprze!
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella pióra
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchewka
1 szt. pietruszka korzeń
2 szkl. fasolka szparagowa
100 g pieczarki
1 pęcz. kolendra
0.75 szkl. przecier pomidorowy łowicz
0.50 szkl. woda
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka kmin mielony
0.50 łyżeczka papryka słodka mielona
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
Warzywa dokładnie umyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półtalarki. Z fasolki odciąć końcówki, pokroić na trzy części. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i czosnek, podsmażyć chwilkę. Dodać przyprawy i podsmażyć 1 min. Dodać warzywa, mieszając smażyć 5 min. Zalać wodą i przecierem pomidorowym. Gotować pod przykryciem 15 min. Dodać posiekaną kolendrę i delikatnie wymieszać.
Na talerz nałożyć makaron a następnie gulasz. Danie podawać na ciepło.