Penne z vege gulaszem z kolendrą i kminem

lubella
Penne z vege gulaszem z kolendrą i kminem

0

0 / 0

Bardzo warzywna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Sezonowe warzywa i pyszny makaron Lubella to propozycja dla każdego. Do tego aromatyczne przyprawy i nikt się temu daniu nie oprze!

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella pióra

1 szt. cukinia

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. marchewka

1 szt. pietruszka korzeń

2 szkl. fasolka szparagowa

100 g pieczarki

1 pęcz. kolendra

0.75 szkl. przecier pomidorowy łowicz

0.50 szkl. woda

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka kmin mielony

0.50 łyżeczka papryka słodka mielona

3 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

2

Warzywa dokładnie umyć. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w półtalarki. Z fasolki odciąć końcówki, pokroić na trzy części. Pozostałe warzywa pokroić na kawałki.

3

Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i czosnek, podsmażyć chwilkę. Dodać przyprawy i podsmażyć 1 min. Dodać warzywa, mieszając smażyć 5 min. Zalać wodą i przecierem pomidorowym. Gotować pod przykryciem 15 min. Dodać posiekaną kolendrę i delikatnie wymieszać.

4

Na talerz nałożyć makaron a następnie gulasz. Danie podawać na ciepło.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły