Penne z tuńczykiem
m7
Szybka i łatwa potrawa na obiad lub kolacje . Można dodać kukurydzę z puszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
486
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
5
0 / 0
Szybka i łatwa potrawa na obiad lub kolacje . Można dodać kukurydzę z puszki.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 śmietana
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. pieprz
100 g makaron penne
1 szt. por
0.75 szt. puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Por pokroić w plastry, czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć na maśle około 5 minut.
Dodać tuńczyka odcedzonego z zalewy i śmietanę. Porządnie przyprawić pieprzem i wegetą. Mieszać, poczekać aż odparuje połowa śmietany. Dodać makaron i pietruszkę. Wymieszać i podawać .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
486
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.