Penne z tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Penne z tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975822650.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i łatwa potrawa na obiad lub kolacje . Można dodać kukurydzę z puszki.
5
0 / 0
Szybka i łatwa potrawa na obiad lub kolacje . Można dodać kukurydzę z puszki.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
100 śmietana
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. pieprz
100 g makaron penne
1 szt. por
0.75 szt. puszka tuńczyka w sosie własnym
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
1
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Por pokroić w plastry, czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć na maśle około 5 minut.
2
Dodać tuńczyka odcedzonego z zalewy i śmietanę. Porządnie przyprawić pieprzem i wegetą. Mieszać, poczekać aż odparuje połowa śmietany. Dodać makaron i pietruszkę. Wymieszać i podawać .