Penne z tuńczykiem

m7
Penne z tuńczykiem

5

0 / 0

Szybka i łatwa potrawa na obiad lub kolacje . Można dodać kukurydzę z puszki.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 śmietana

1 szczyp. vegeta

1 szczyp. pieprz

100 g makaron penne

1 szt. por

0.75 szt. puszka tuńczyka w sosie własnym

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Por pokroić w plastry, czosnek przecisnąć przez praskę i smażyć na maśle około 5 minut.

2

Dodać tuńczyka odcedzonego z zalewy i śmietanę. Porządnie przyprawić pieprzem i wegetą. Mieszać, poczekać aż odparuje połowa śmietany. Dodać makaron i pietruszkę. Wymieszać i podawać .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

486

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły