Penne z szpinakiem

uwielbiampl
Penne z szpinakiem

4

2.8 / 4

Danie bardzo proste i szybkie w wykonaniu - makaron penne ze szpinakiem. Warto dołączyć szpinak do swojego menu - to niezastąpiona ochrona przed wieloma chorobami. Odżywiaj się zdrowo i żyj fit razem z nami!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

20 oliwa z oliwek

1 szczyp. parmezan

1 szczyp. sól

200 g makaron lubella pióra

100 g szpinak

300 g pomidory suszone

2 szt. papryczki piri piri

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Cebule pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnie z oliwą. Czekać aż cebula się zeszkli.

2

Następnie dodać pokrojone w paski pomidory.

3

W międzyczasie do osolonej wody wrzucić makaron i ugotować.

4

Kiedy cebula się zarumieni dodać szpinak, papryczki piri piri, sól oraz czosnek do smaku. Wszystko podsmażyć jeszcze minutę.

5

Na koniec do wszystkich składników dodać ugotowany makaron i wszystko dokładnie wymieszać.

6

Posypać parmezanem, listkami świeżej bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

869

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

126

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły