2

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
czosnek
0.25 Kostki
masło
400 Gramów
Makaron penne
300 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Serek topiony
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
  3. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką.
  5. Smacznego !!!

Opis

Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Penne funghi

Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!