Penne z sosem serowo pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Penne z sosem serowo pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975295083.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)
2
0 / 0
Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
300 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. czosnek
0.25 kostka masło
400 g makaron penne
300 g pieczarki
1 szt. cebula
2 szt. serek topiony
0.50 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
2
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
3
Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
4
Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką.
5
Smacznego !!!