Example thumb
2

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
czosnek
0.25 Kostki
masło
400 Gramów
Makaron penne
300 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Serek topiony
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
  3. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką.
  5. Smacznego !!!

Opis

Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!