2

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
czosnek
0.25 Kostki
masło
400 Gramów
Makaron penne
300 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Serek topiony
0.5 Sztuki
papryka czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
  3. Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
  4. Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką.
  5. Smacznego !!!

Opis

Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)

Podobne przepisy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!