Penne z sosem serowo pieczarkowym

m7

Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Uwielbiam dania z makaronem, polecam tą wersję :)
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 śmietana 18%
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. czosnek
0.25 kostka masło
400 g makaron penne
300 g pieczarki
1 szt. cebula
2 szt. serek topiony
0.50 szt. papryka czerwona
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w drobną kosteczkę, smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.
Dodajemy kawałkami ser topiony, mieszamy po 2 minutach, ser zacznie się topić. Zalewamy śmietanką, mieszamy do czasu uzyskania gładkiej konsystencji.
Do garnka z ugotowanym makaronem dodajemy sos, mieszamy, podajemy dekorując pokrojoną w kosteczkę papryką.
Smacznego !!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
490
kcal
Białka
19
gram
Węglowodany
33
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.