Penne z pieczarkami w sosie serowym
ela
Wartości odżywcze na porcję
Energia
580
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella pióra
500 g pieczarki
1 szt. serek topiony
1 szczyp. sól, pieprz
1 łodyga świeża bazylia
1 szt. pomidor
3 szt. ziele angielskie
1 szt. liść laurowy
1 pęcz. natka pietruszki
1 pęcz. koperek
250 śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente.
Pokrój w plasterki pieczarki, podsmaż na oleju, dopraw solą i pieprzem.
Po chwili smażenia dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Całość wymieszaj.
Dodaj pietruszkę i koperek, a następnie wrzuć serek topiony. Całość wymieszaj.
Podlej danie śmietaną wymieszaną z niewielką ilością wody.
Całość duś na małym ogniu do uzyskania konsystencji sosu.
Ugotowany makaron Lubella połącz z sosem pieczarkowym i udekoruj listkami bazylii i plasterkiem pomidora.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
580
kcal
Białka
24
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.