Penne z pieczarkami w sosie serowym

ela
Penne z pieczarkami w sosie serowym

1

0 / 0

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella pióra

500 g pieczarki

1 szt. serek topiony

1 szczyp. sól, pieprz

1 łodyga świeża bazylia

1 szt. pomidor

3 szt. ziele angielskie

1 szt. liść laurowy

1 pęcz. natka pietruszki

1 pęcz. koperek

250 śmietana 18%

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron w osolonej wodzie al dente.

2

Pokrój w plasterki pieczarki, podsmaż na oleju, dopraw solą i pieprzem.

3

Po chwili smażenia dodaj posiekaną cebulkę i czosnek. Całość wymieszaj.

4

Dodaj pietruszkę i koperek, a następnie wrzuć serek topiony. Całość wymieszaj.

5

Podlej danie śmietaną wymieszaną z niewielką ilością wody.

6

Całość duś na małym ogniu do uzyskania konsystencji sosu.

7

Ugotowany makaron Lubella połącz z sosem pieczarkowym i udekoruj listkami bazylii i plasterkiem pomidora.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

580

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły