Penne z pesto rosso picante

admin_1
Penne z pesto rosso picante

0

0 / 0

Kuchnia włoska to nasza największa pasja - poznawaj jej najsmaczniejsze dania razem z nami! Włochy, czyli najlepszy na świecie makaron! Nasza propozycja to danie na ostro - penne z pesto rosso picante. Potrawa zawiera m.in.: czosnek, suszone pomidory, parmezan, chilli pepperoni i orzeszki pinii.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron malma penne rigate

100 g suszone pomidory w oleju

100 g parmezan

20 g orzeszki pinii

0.25 szt. chili pepperoni

1 szt. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.

2

Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.

3

Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1830

kcal

Białka

72

gram

Węglowodany

150

gram

Tłuszcze

102

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły