1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
5 Sztuk
papryka czerwona
1 Sztuka
Papryczka chili
50 Gramów
Czarne oliwki
5 Sztuk
Fileciki anchois
0.5 Pęczka
nać pietruszki
50 Gramów
Orzechy laskowe
1 Sztuka
cebula
3 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Papryki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i pieczemy do momentu aż zrobią się lekko poprzepalane. Wyjmujemy, przekładamy do dużej miski i dokładnie foliujemy folią spożywczą. Gdy papryki się zaparują dokładnie usuwamy gniazda nasienne i skórki. Miksujemy papryki na puree.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekany czosnek i cebulę oraz fileciki anchois. Smażymy chwilę i dodajemy puree z papryki. Mieszamy całość z makaronem i dodajemy posiekane oliwki , posypujemy natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami laskowymi.

Podobne przepisy

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Lekkie penne z anchois, piniolami i bazylią

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Spaghetti z czosnkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z czosnkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!