Penne z papryką i oliwkami

uwielbiampl
Penne z papryką i oliwkami

1

0 / 0

Danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga czy przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

400 g makaron lubella pióra

2 szt. papryka

20 szt. oliwki czarne

1 szt. czosnek

1 łyżka nać pietruszki

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienkie paski.

2

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

3

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

4

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły