Penne z papryką i oliwkami

uwielbiampl
Penne z papryką i oliwkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga czy przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

400 g makaron lubella pióra

2 szt. papryka

20 szt. oliwki czarne

1 szt. czosnek

1 łyżka nać pietruszki

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienkie paski.

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły