1

Składniki

1 Szczypta
sól
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
2 Sztuki
papryka
20 Sztuk
oliwki czarne
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
nać pietruszki
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienkie paski.
  2. Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.
  3. Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).
  4. To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Opis

Danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga czy przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań

Podobne przepisy

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Przepis
Średni Do 2 godz
Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!