Penne z papryką i oliwkami
uwielbiampl
Danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga czy przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga czy przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
400 g makaron lubella pióra
2 szt. papryka
20 szt. oliwki czarne
1 szt. czosnek
1 łyżka nać pietruszki
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk, następnie kroimy je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).
To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.