Penne z papryką i oliwkami

m7
Penne z papryką i oliwkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

400 g makaron

2 szt. papryka

20 szt. oliwki zielone

1 szt. czosnek

1 łyżka nać pietruszki

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk i kroimy je w cienkie paski.

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

525

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły