Penne z papryką i oliwkami

m7

Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
525
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
4
0 / 0
Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
400 g makaron
2 szt. papryka
20 szt. oliwki zielone
1 szt. czosnek
1 łyżka nać pietruszki
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk i kroimy je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).
To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
525
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.