Penne z papryką i oliwkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Penne z papryką i oliwkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975342208.jpeg&w=3840&q=75)
Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.
4
0 / 0
Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
400 g makaron
2 szt. papryka
20 szt. oliwki zielone
1 szt. czosnek
1 łyżka nać pietruszki
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk i kroimy je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).
To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.