Penne z papryką i oliwkami

m7
Penne z papryką i oliwkami

4

0 / 0

Polecam włoskie danie pikantne, dla wegetarian, również na romantyczną kolację dla dwojga, także przyjęcie dla znajomych. Potrawa ta nie wymaga zbyt długich przygotowań.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

400 g makaron

2 szt. papryka

20 szt. oliwki zielone

1 szt. czosnek

1 łyżka nać pietruszki

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Wyciągamy gniazda nasienne i białe ścianki z papryk i kroimy je w cienkie paski.

2

Na 2 łyżkach oliwy podsmażamy cały ząbek czosnku i pokrojoną paprykę.

3

Do wygrzanej wazy wlewamy resztę oliwy, wrzucamy przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez czosnku).

4

To wszystko mieszamy z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podajemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły