Penne z łososiem w śmietanie

bartek
Penne z łososiem w śmietanie

1

0 / 0

Wykwintny makaron z sosem cytrynowym i łososiem.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

10 wino białe wytrawne

350 śmietanka kremowa 30%

1 szcz. sól, pieprz

300 g łosoś świeży

3 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. skórka z cytryny

2 łyżka oliwa

1 łyżka koperek

1 łyżka koperek

400 dek. makaron lubella kokardki

Przygotowanie


1

Łososia obsmażamy na oliwie, dodajemy posiekany czosnek, podsmażamy chwilę. Dodajemy wino i dusimy kilka minut.

2

Przyprawionego łososia kroimy na duże kawałki.

3

Łososia myjemy, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny.

4

Na koniec dodajemy łyżkę posiekanego koperku. Sos delikatnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem, doprawiamy skórką z cytryny, solą i pieprzem.

5

Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły