1

Składniki

10 Mililitrów
wino białe wytrawne
350 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
300 Gramów
Łosoś świeży
3 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Sztuki
skórka z cytryny
2 Łyżki
oliwa
1 Łyżka
koperek
1 Łyżka
koperek
400 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella kokardki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Łososia obsmażamy na oliwie, dodajemy posiekany czosnek, podsmażamy chwilę. Dodajemy wino i dusimy kilka minut.
  2. Przyprawionego łososia kroimy na duże kawałki.
  3. Łososia myjemy, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny.
  4. Na koniec dodajemy łyżkę posiekanego koperku. Sos delikatnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem, doprawiamy skórką z cytryny, solą i pieprzem.
  5. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.

Opis

Wykwintny makaron z sosem cytrynowym i łososiem.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Kokardki z nowalijkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z nowalijkami

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!