3

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
200 Gramów
Filet z indyka
150 Gramów
brokuły
1 Sztuka
cebula czerwona
0.5 Sztuki
Papryczka chili
1.5 Łyżki
Koncentrat pomidorowy Łowicz
250 Mililitrów
ingridient
Przecier pomidorowy Łowicz
5 Sztuk
pomidorki koktajlowe
1 Łyżka
olej rzepakowy uniwersalny
0.5 Szczypty
cukier
0.5 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę kroimy w piórka, papryczkę chili siekamy drobno. Podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy. Dolewamy przecier pomidorowy i gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut. Pod koniec dodajemy odrobinę cukru, sól i pieprz. Podzielone na małe różyczki brokuły wrzucamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy 5 minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Indyka kroimy w kostkę i smażymy razem z brokułami na złoty kolor. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół. Na talerzach rozkładamy makaron, polewamy sosem pomidorowym, układamy brokuły, indyka i połówki pomidorków.
  3. Zobacz przepis: https://youtu.be/3bmlsDF5l1Q

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!