Penne z gulaszem z indyka

lubella
Penne z gulaszem z indyka

Średnia 2.7 / 19

Oceń!

Przygotuj lekki, pomidorowy gulasz z filetów z indyka, pachnący aromatycznie cebulką, czosnkiem i kminkiem, a następnie podaj na stół wraz z ugotowanym al dente makaronem penne. To smaczne i błyskawiczne danie wygodnie zabierzesz ze sobą do pracy lub w podróż.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pióra

400 g filet z indyka

4 szt. papryka czerwona

1 szt. papryczka chili

1 szt. pomidory krojone łowicz

20 g kolendra listki

4 szt. cebula czerwona

3 szt. ząbek czosnku

0.50 łyżecz. kminek

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 1

Filet z indyka kroimy w kostkę.

Krok 2

Siekamy cebulę oraz czosnek.

Krok 3

Kroimy paprykę i chilli.

Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.

Krok 5

Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i chwilę smażymy z mięsem.

Krok 6

Dodajemy kminek oraz paprykę i pokrojone chilli. Następnie wrzucamy pomidory i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Krok 7

Całość dusimy i na samym końcu, gdy indyk jest już miękki, dodajemy listki kolendry.

Krok 8

Podajemy z makaronem. Dekorujemy listkami kolendry.

Krok 9
Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

753

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły