Example thumb
9

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
400 Gramów
Filet z indyka
4 Sztuki
papryka czerwona
1 Sztuka
Papryczka chili
1 Sztuka
pomidory w puszce
20 Gramów
Kolendra listki
4 Sztuki
cebula czerwona
3 Sztuki
ząbek czosnku
0.5 Łyżeczki
kminek
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
cukier
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Filet z indyka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.
  3. Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i chwilę smażymy z mięsem.
  4. Dodajemy kminek oraz paprykę i pokrojone chilli. Następnie wrzucamy pomidory i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
  5. Całość dusimy i na samym końcu, gdy indyk jest już miękki, dodajemy listki kolendry. Podajemy z makaronem. Dekorujemy listkami kolendry.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!