Penne z gulaszem z indyka

lubella
Penne z gulaszem z indyka

9

2.7 / 19

Przygotuj lekki, pomidorowy gulasz z filetów z indyka, pachnący aromatycznie cebulką, czosnkiem i kminkiem, a następnie podaj na stół wraz z ugotowanym al dente makaronem penne. To smaczne i błyskawiczne danie wygodnie zabierzesz ze sobą do pracy lub w podróż.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella pióra

400 g filet z indyka

4 szt. papryka czerwona

1 szt. papryczka chili

1 szt. pomidory krojone łowicz

20 g kolendra listki

4 szt. cebula czerwona

3 szt. ząbek czosnku

0.50 łyżecz. kminek

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Filet z indyka kroimy w kostkę.

3

Siekamy cebulę oraz czosnek.

4

Kroimy paprykę i chilli.

5

Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.

6

Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i chwilę smażymy z mięsem.

7

Dodajemy kminek oraz paprykę i pokrojone chilli. Następnie wrzucamy pomidory i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

8

Całość dusimy i na samym końcu, gdy indyk jest już miękki, dodajemy listki kolendry.

9

Podajemy z makaronem. Dekorujemy listkami kolendry.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

753

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły