Penne z gulaszem z indyka
lubella
Przygotuj lekki, pomidorowy gulasz z filetów z indyka, pachnący aromatycznie cebulką, czosnkiem i kminkiem, a następnie podaj na stół wraz z ugotowanym al dente makaronem penne. To smaczne i błyskawiczne danie wygodnie zabierzesz ze sobą do pracy lub w podróż.
9
2.7 / 19
Przygotuj lekki, pomidorowy gulasz z filetów z indyka, pachnący aromatycznie cebulką, czosnkiem i kminkiem, a następnie podaj na stół wraz z ugotowanym al dente makaronem penne. To smaczne i błyskawiczne danie wygodnie zabierzesz ze sobą do pracy lub w podróż.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pióra
400 g filet z indyka
4 szt. papryka czerwona
1 szt. papryczka chili
1 szt. pomidory krojone łowicz
20 g kolendra listki
4 szt. cebula czerwona
3 szt. ząbek czosnku
0.50 łyżecz. kminek
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
3 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Filet z indyka kroimy w kostkę.
Siekamy cebulę oraz czosnek.
Kroimy paprykę i chilli.
Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na oleju.
Dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek i chwilę smażymy z mięsem.
Dodajemy kminek oraz paprykę i pokrojone chilli. Następnie wrzucamy pomidory i doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Całość dusimy i na samym końcu, gdy indyk jest już miękki, dodajemy listki kolendry.
Podajemy z makaronem. Dekorujemy listkami kolendry.