Penne z fasolką,boczkiem i grzybami

monikap
Penne z fasolką,boczkiem i grzybami

0

0 / 0

Danie bardzo syte idealne zarówno na obiad jak i na kolację przepis znalazłam w gazecie, całość można doprawić sosem ze śmietany, jajka i pieprzu ja zrobiła w wersji bez

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

250 g makaron penne

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło

6 łyżka wino białe wytrawne

40 dek. fasolka zielona

40 dek. boczek wędzony

30 dek. grzyby leśne

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.

2

Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni bez tłuszczu.

3

Fasolkę ugotować na półtwardo, cebule i czosnek obrać, posiekać, grzyby rozmrozić, na rozgrzanym tłuszczu z boczku zeszklić cebulę i czosnek, dodać rozmrożone pokrojone grzyby- najlepsze byłyby kurki większe pokroić, mniejsze zostawić w całości i dwie łyżki masła, udusić.

4

Po ok. 10 min. dodać fasolkę i boczek, skropić winem doprowadzić do zagotowania, doprawić solą i pieprzem.

5

Na koniec połączyć z makaronem.smacznego:)

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły