Penne z fasolką,boczkiem i grzybami
monikap
Danie bardzo syte idealne zarówno na obiad jak i na kolację przepis znalazłam w gazecie, całość można doprawić sosem ze śmietany, jajka i pieprzu ja zrobiła w wersji bez
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Danie bardzo syte idealne zarówno na obiad jak i na kolację przepis znalazłam w gazecie, całość można doprawić sosem ze śmietany, jajka i pieprzu ja zrobiła w wersji bez
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
250 g makaron penne
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
6 łyżka wino białe wytrawne
40 dag. fasolka zielona
40 dag. boczek wędzony
30 dag. grzyby leśne
Przygotowanie
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni bez tłuszczu.
Fasolkę ugotować na półtwardo, cebule i czosnek obrać, posiekać, grzyby rozmrozić, na rozgrzanym tłuszczu z boczku zeszklić cebulę i czosnek, dodać rozmrożone pokrojone grzyby- najlepsze byłyby kurki większe pokroić, mniejsze zostawić w całości i dwie łyżki masła, udusić.
Po ok. 10 min. dodać fasolkę i boczek, skropić winem doprowadzić do zagotowania, doprawić solą i pieprzem.
Na koniec połączyć z makaronem.smacznego:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
522
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
23
gram
Tłuszcze
38
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.