Penne trzy sery ze szpinakiem

malg
Penne trzy sery ze szpinakiem

1

0 / 0

Bogaty w smaku sos serowo-szpinakowy z ulubionym makaronem to pomysł na szybki i aromatyczny obiad.

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku

50 g suszone pomidory w zalewie

200 g szpinak

100 g ser camembert

50 g ser pleśniowy blue

50 g gorgonzola

1 szkl. śmietana 18%

3 szt. ząbek czosnku

1 szt. makaron penne

4 łyżka oliwa z oliwek

100 dag. oliwki czarne

Przygotowanie


1

Sery kroimy w kostkę.

2

Na oliwie podsmażamy zmiksowane czarne oliwki z czosnkiem i suszonymi pomidorami.

3

Dodajemy umyte i oczyszczone liście szpinaku. Może być szpinak mrożony w liściach.

4

Do podduszonego szpinaku dodajemy śmietanę.

5

Do sosu dodajemy sery, podgrzewamy żeby się trochę rozpuściły, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

651

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły