Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Eksperymentuję z sosami śmietanowo-serowymi już od dawna, poza smakiem i tym, że idealnie komponują się z makaronami lubię w nich także to, że mzna do nich wykorzystać końcówki wszystkich pyszności, które mam w danej chwili w lodówce: kilka suszonych pomidorów na dnie słoika, końcówka marynowanego pieprzu, lekko podsuszone kawałki serów pleśniowych. Do tego garść oliwek, trochę śmietany, makaron, który w moim domu jest zawsze i obiad gotowy. Rodzina i goście nie mogą wyjść z podziwu, jak pyszne i szybkie danie przygotowałam, a lodówka jest czysta i pusta, można robić następne zakupy:).
1 | Szczypta |
Bazylia, sól, pieprz do smaku
|
|
50 | Gramów |
Suszone pomidory w zalewie
|
|
200 | Gramów |
szpinak
|
|
100 | Gramów |
Ser camembert
|
|
50 | Gramów |
Ser pleśniowy blue
|
|
50 | Gramów |
Gorgonzola
|
|
1 | Szklanka |
śmietana 18%
|
|
3 | Sztuki |
ząbek czosnku
|
|
1 | Sztuka | ||
4 | Łyżki |
oliwa z oliwek
|
|
100 | Dekagramów |
oliwki czarne
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |