Penne trzy sery ze szpinakiem
malg
Bogaty w smaku sos serowo-szpinakowy z ulubionym makaronem to pomysł na szybki i aromatyczny obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bogaty w smaku sos serowo-szpinakowy z ulubionym makaronem to pomysł na szybki i aromatyczny obiad.
11
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
50 g suszone pomidory w zalewie
200 g szpinak
100 g ser camembert
50 g ser pleśniowy blue
50 g gorgonzola
1 szkl. śmietana 18%
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. makaron penne
4 łyżka oliwa z oliwek
100 dag. oliwki czarne
Przygotowanie
Sery kroimy w kostkę.
Na oliwie podsmażamy zmiksowane czarne oliwki z czosnkiem i suszonymi pomidorami.
Dodajemy umyte i oczyszczone liście szpinaku. Może być szpinak mrożony w liściach.
Do podduszonego szpinaku dodajemy śmietanę.
Do sosu dodajemy sery, podgrzewamy żeby się trochę rozpuściły, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.