1

Składniki

400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
200 Gramów
mięso mielone wołowe
1 Sztuka
jajko
4 Łyżki
mąka
0.5 Pęczka
nać pietruszki
1 Pęczek
świeża bazylia
2 Sztuki
czosnek
25 Gramów
nasiona słonecznika
2 Łyżki
oliwa z oliwek
5 Sztuk
Suszone pomidory w zalewie
50 Gramów
parmezan
150 Gramów
Rukola
2 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Mięso mielone łączymy z jajem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor.
  2. W misie blendera umieszczamy bazylię, czosnek, parmezan, słonecznik i suszone pomidory, dolewamy oliwy i miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Makaron łączymy z przygotowanym pesto i klopsikami. Posypujemy rukolą.

Podobne przepisy

Wiosenna sałatka z kokardkami

Łatwy Do 40 min.

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min.

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min.

Penne z szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Świdry z pesto

Łatwy Do 1 godz.

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Lasagne na szybko

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!