Penne pod pesto z wołowiną
lubella
Rozsmakuj się w makaronie z wołowymi klopsikami, z domowym pesto i rukolą! Ten banalnie prosty przepis pozwoli Ci poczuć się jak we włoskiej restauracji i wypełni Twoją kuchnię apetycznymi aromatami. Wypróbuj go, a sam się o tym przekonasz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
834
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Rozsmakuj się w makaronie z wołowymi klopsikami, z domowym pesto i rukolą! Ten banalnie prosty przepis pozwoli Ci poczuć się jak we włoskiej restauracji i wypełni Twoją kuchnię apetycznymi aromatami. Wypróbuj go, a sam się o tym przekonasz.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella pióra
200 g mięso mielone wołowe
1 szt. jajko
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
0.50 pęcz. nać pietruszki
1 pęcz. świeża bazylia
2 szt. czosnek
25 g nasiona słonecznika
2 łyżka oliwa z oliwek
5 szt. suszone pomidory w zalewie
50 g parmezan
150 g rukola
2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Mięso mielone łączymy z jajem, solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy.
Formujemy klopsiki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor.
W misie blendera umieszczamy bazylię, czosnek, parmezan, słonecznik i suszone pomidory, dolewamy oliwy i miksujemy na jednolitą masę.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron łączymy z przygotowanym pesto i klopsikami. Posypujemy rukolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
834
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.