2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
300 Gramów
Pierś z kurczaka
300 Gramów
pieczarki
150 Gramów
mozzarella
200 Mililitrów
śmietana
1 Sztuka
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni.
  2. Następnie dolewamy oliwę i drobno pokrojony czosnek - wszystko razem podsmażamy około 2-3 minut.
  3. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka razem z pokrojoną w talarki cebulą.
  4. Mięso na patelni zalewamy śmietaną i przecierem pomidorowym. Następnie dusimy, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
  5. Wszystko dusimy około 10 minut dodając pieczarki podsmażone z czosnkiem.
  6. Makaron gotujemy al dente, ugotowany posypujemy szczypiorkiem.

Opis

Pyszny przepis na penne funghi

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Makaron pióra z brokułami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron pióra z brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!