2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
300 Gramów
Pierś z kurczaka
300 Gramów
pieczarki
150 Gramów
mozzarella
200 Mililitrów
śmietana
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni.
  2. Następnie dolewamy oliwę i drobno pokrojony czosnek - wszystko razem podsmażamy około 2-3 minut.
  3. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka razem z pokrojoną w talarki cebulą.
  4. Mięso na patelni zalewamy śmietaną i przecierem pomidorowym. Następnie dusimy, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
  5. Wszystko dusimy około 10 minut dodając pieczarki podsmażone z czosnkiem.
  6. Makaron gotujemy al dente, ugotowany posypujemy szczypiorkiem.

Opis

Pyszny przepis na penne funghi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!