2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
300 Gramów
Pierś z kurczaka
300 Gramów
pieczarki
150 Gramów
mozzarella
200 Mililitrów
śmietana
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
szczypiorek
2 Sztuki
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy w plasterki i odparowujemy na patelni.
  2. Następnie dolewamy oliwę i drobno pokrojony czosnek - wszystko razem podsmażamy około 2-3 minut.
  3. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka razem z pokrojoną w talarki cebulą.
  4. Mięso na patelni zalewamy śmietaną i przecierem pomidorowym. Następnie dusimy, aż do uzyskania gęstej konsystencji.
  5. Wszystko dusimy około 10 minut dodając pieczarki podsmażone z czosnkiem.
  6. Makaron gotujemy al dente, ugotowany posypujemy szczypiorkiem.

Opis

Pyszny przepis na penne funghi

Podobne przepisy

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz

Makaron pióra z brokułami

Łatwy Do 1 godz

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min

Rurki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!