Penne funghi

uwielbiampl
Penne funghi

Średnia 3.6 / 14

Oceń!

Pyszne połączenie makaronu i pieczarek, czyli przepis na penne funghi! Aby go wykonać, potrzebne będą, takie składniki jak: pieprz, makaron pióra, pierś z kurczaka, pieczarki, mozzarella, śmietana, koncentrat pomidorowy, cebula, szczypiorek oraz czosnek.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g makaron lubella pióra

300 g pierś z kurczaka

300 g pieczarki

150 g mozzarella

200 śmietana

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

2 szt. czosnek

Przygotowanie


Pieczarki kroić w plasterki i odparować na patelni.

Następnie dolać oliwę i drobno pokrojony czosnek - wszystko razem podsmażyć około 2-3 minut.

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka razem z pokrojoną w talarki cebulą.

Mięso na patelni zalać śmietaną i przecierem pomidorowym. Następnie dusić, aż do uzyskania gęstej konsystencji.

Wszystko dusić około 10 minut dodając pieczarki podsmażone z czosnkiem.

Makaron ugotować al dente, później posypać szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

784

kcal

Białka

54

gram

Węglowodany

93

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły