Penne funghi

uwielbiampl
Penne funghi

2

3.6 / 14

Pyszne połączenie makaronu i pieczarek, czyli przepis na penne funghi! Aby go wykonać, potrzebne będą, takie składniki jak: pieprz, makaron pióra, pierś z kurczaka, pieczarki, mozzarella, śmietana, koncentrat pomidorowy, cebula, szczypiorek oraz czosnek.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

400 g makaron lubella pióra

300 g pierś z kurczaka

300 g pieczarki

150 g mozzarella

200 śmietana

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

1 szt. szczypiorek

2 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Pieczarki kroić w plasterki i odparować na patelni.

2

Następnie dolać oliwę i drobno pokrojony czosnek - wszystko razem podsmażyć około 2-3 minut.

3

Na drugiej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka razem z pokrojoną w talarki cebulą.

4

Mięso na patelni zalać śmietaną i przecierem pomidorowym. Następnie dusić, aż do uzyskania gęstej konsystencji.

5

Wszystko dusić około 10 minut dodając pieczarki podsmażone z czosnkiem.

6

Makaron ugotować al dente, później posypać szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły