Penne Con Verdure Croccanti
admin_1
Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron penne rigate malma
200 g sezonowe warzywa
80 g parmezan
60 g masło
200 mleko 3,2%
Przygotowanie
Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy je na jednej patelni, a na drugiej rozpuszczamy masło z parmezanem i mlekiem.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
Dodajemy makaron do przygotowanego wcześniej sosu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.