Penne Con Verdure Croccanti

admin_1
Penne Con Verdure Croccanti

Średnia 4 / 1

Oceń!

Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron penne rigate malma

200 g sezonowe warzywa

80 g parmezan

60 g masło

200 mleko 3,2%

Przygotowanie


Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy je na jednej patelni, a na drugiej rozpuszczamy masło z parmezanem i mlekiem.

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.

Dodajemy makaron do przygotowanego wcześniej sosu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1918

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

207

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły