Penne Con Verdure Croccanti
admin_1
Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1918
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
207
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron penne rigate malma
200 g sezonowe warzywa
80 g parmezan
60 g masło
200 mleko 3,2%
Przygotowanie
Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy je na jednej patelni, a na drugiej rozpuszczamy masło z parmezanem i mlekiem.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
Dodajemy makaron do przygotowanego wcześniej sosu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1918
kcal
Białka
75
gram
Węglowodany
207
gram
Tłuszcze
83
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.