Penne Con Verdure Croccanti

admin_1
Penne Con Verdure Croccanti

0

4 / 1

Makaron z sezonowymi warzywami na włoską nutę - Penne Con Verdure Croccanti. Aby przygotować to pyszne danie, potrzebne będą Ci następujące warzywa: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, czerwona cebula oraz koper włoski.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron penne rigate malma

200 g sezonowe warzywa

80 g parmezan

60 g masło

200 mleko 3,2%

Przygotowanie


1

Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy je na jednej patelni, a na drugiej rozpuszczamy masło z parmezanem i mlekiem.

2

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.

3

Dodajemy makaron do przygotowanego wcześniej sosu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1918

kcal

Białka

75

gram

Węglowodany

207

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły