0

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron penne rigate MALMA
200 Gramów
Sezonowe warzywa (wedle uznania: marchew, cukinia, papryka, bakłażan, cebula czerwona, koper włoski itp.)
80 Gramów
parmezan
60 Gramów
masło
200 Mililitrów
mleko 3,2%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa kroimy w słupki. Podsmażamy je na jednej patelni, a na drugiej rozpuszczamy masło z parmezanem i mlekiem.
  2. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.
  3. Dodajemy makaron do przygotowanego wcześniej sosu.

Podobne przepisy

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelskie Pappardelle

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Pappardelle

Makaron wiosenny

Średni Do 40 min
Makaron wiosenny

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Łatwy Do 40 min
Pappardelle z kurkami w sosie śmietanowym

Pióra z szynką i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pióra z szynką i pieczarkami

Spaghetti primavera

Łatwy Do 40 min
Spaghetti primavera

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!