PENNE CON TONNO
admin_1
Jesteś fanem tuńczyka? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - włoskie penne con tonno! Aby przygotować tą pyszną potrawę, potrzebne będą takie składniki jak: makaron penne, tuńczyk w sosie własnym, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek oraz pieprz i sól.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1157
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
180
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jesteś fanem tuńczyka? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - włoskie penne con tonno! Aby przygotować tą pyszną potrawę, potrzebne będą takie składniki jak: makaron penne, tuńczyk w sosie własnym, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek oraz pieprz i sól.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
250 g makaron penne rigate malma
200 g tuńczyk w sosie własnym
1 szt. cebula
3 szczyp. natka pietruszki
1 łyżecz. oliwa z oliwek extra virgin
3 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę smażymy na oliwie.
Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka wraz z sosem własnym, solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną wody.
Podgrzewamy przez kilka minut na małym ogniu.
W tym czasie gotujemy makaron, odcedzamy i podsmażamy na patelni razem z tuńczykiem.
Penne z tuńczykiem i cebulą podajemy posypane siekaną pietruszką lub szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1157
kcal
Białka
76
gram
Węglowodany
180
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.