1

Składniki

250 Gramów
ingridient
makaron penne rigate MALMA
200 Gramów
tuńczyk w sosie własnym
1 Sztuka
cebula
3 Szczypty
Natka pietruszki
1 Łyżeczka
Oliwa z oliwek extra virgin
3 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę smażymy na oliwie.
  2. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka wraz z sosem własnym, solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną wody.
  3. Podgrzewamy przez kilka minut na małym ogniu.
  4. W tym czasie gotujemy makaron, odcedzamy i podsmażamy na patelni razem z tuńczykiem.
  5. Penne z tuńczykiem i cebulą podajemy posypane siekaną pietruszką lub szczypiorkiem.

Podobne przepisy

FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Przepis
Łatwy Do 40 min
FUSILLI CON POLLO E BROCCOLI

Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Przepis
Średni Do 1 godz
Włoski sos pomidorowy z makaronem „świderki”

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Rurki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Rurki z tuńczykiem

Ryba po żydowsku

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ryba po żydowsku

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Tradycyjne gołąbki

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Tradycyjne gołąbki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!