PENNE CON TONNO

admin_1
PENNE CON TONNO

1

0 / 0

Jesteś fanem tuńczyka? Mamy dla Ciebie idealną propozycję - włoskie penne con tonno! Aby przygotować tą pyszną potrawę, potrzebne będą takie składniki jak: makaron penne, tuńczyk w sosie własnym, cebula, natka pietruszki, oliwa z oliwek oraz pieprz i sól.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

250 g makaron penne rigate malma

200 g tuńczyk w sosie własnym

1 szt. cebula

3 szczyp. natka pietruszki

1 łyżecz. oliwa z oliwek extra virgin

3 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Cebulę smażymy na oliwie.

2

Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka wraz z sosem własnym, solą, świeżo mielonym pieprzem i odrobiną wody.

3

Podgrzewamy przez kilka minut na małym ogniu.

4

W tym czasie gotujemy makaron, odcedzamy i podsmażamy na patelni razem z tuńczykiem.

5

Penne z tuńczykiem i cebulą podajemy posypane siekaną pietruszką lub szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1157

kcal

Białka

76

gram

Węglowodany

180

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły